有無人做過smile矯視係有後遺症/手術失敗

1001 回覆
168 Like 20 Dislike
我咁睇啦,smile 最緊要係入得岩數據,同埋睇醫生最後抽角膜既手勢。 養和雖然係醫院,但做smile 既年資未必好多,始終要睇個醫生熟唔熟同埋做既病人多唔多

我就咁睇 養和喺lasik經驗係多 保證無失手 錢又同smile一樣 技術上應該比出面馴熟

出面smile貴 技術上先進啲(1代同2代嘅分別)因為貴所以會sell多啲

但smile因為剩係可以做一次 同埋矯視準確度會比smile低啲(100度內)可能做完都會有少少 但生活都無問題 但如果要做增進 或者其他問題 角膜未必夠厚 甚至要用返lasik去做

點解你會覺得lasik 一定會準,同樣lasik 係可以回彈,加上smile 一樣有增進手術 但唔會係用smile 做

風險lasik 一樣可以好大,眼乾 眩光 後遺症 一定會大過smile

你既然咁鍾情養和,唔洗講咁多,做lasik 啦

我就係因為呢啲原因所以諗緊轉smile 如果唔係我唔諗啦 我想做smile 但都想喺養和做
我就咁睇 養和喺lasik經驗係多 保證無失手 錢又同smile一樣 技術上應該比出面馴熟

出面smile貴 技術上先進啲(1代同2代嘅分別)因為貴所以會sell多啲

但smile因為剩係可以做一次 同埋矯視準確度會比smile低啲(100度內)可能做完都會有少少 但生活都無問題 但如果要做增進 或者其他問題 角膜未必夠厚 甚至要用返lasik去做

點解你會覺得lasik 一定會準,同樣lasik 係可以回彈,加上smile 一樣有增進手術 但唔會係用smile 做

風險lasik 一樣可以好大,眼乾 眩光 後遺症 一定會大過smile

所以我想搵啲喺養和做smile嘅人問下 但呢個post真係唔多

你幾多度近視加散光

我600度近視475度散光
做完smile 有隻眼度數清唔哂

我覺得太深現時科技要做lasik

所以我想搵啲喺養和做smile嘅人問下 但呢個post真係唔多

你幾多度近視加散光

我600度近視475度散光
做完smile 有隻眼度數清唔哂

我覺得太深現時科技要做lasik

smile就係有機會清唔曬 個醫生有同我講
佢話如果你諗住做消防就唔建議做smile

但lasik做對抗性運動係有機會出事 移位
我如果玩boxing我驚會

考消防同boxing我會揀boxing
月尾養和做smile

我就係因為呢啲原因所以諗緊轉smile 如果唔係我唔諗啦 我想做smile 但都想喺養和做

Same 想係養和做smile

Btw 我覺得矯視對於其他眼科手術應該係好輕微既operation,手勢爛極都有個譜既

Btw 我覺得矯視對於其他眼科手術應該係好輕微既operation,手勢爛極都有個譜既

轉咗做smile
好似放低咗心頭大石咁

轉咗做smile
好似放低咗心頭大石咁

幾時做?

我都就快去驗眼

轉咗做smile
好似放低咗心頭大石咁

幾時做?

我都就快去驗眼

大後日
轉咗做smile
好似放低咗心頭大石咁

幾時做?

我都就快去驗眼

大後日

養和?
幾時做?

我都就快去驗眼

大後日

養和?

ys
養和做lasik 路過,做左4年左右都無乜事,個時好似仲未有smile 。BTW依家係唔係轉曬去金鐘做,無得係醫院做?
9月係養和做完smile 到而家2個月
冇眼乾 眩光 怕光 乜都冇
對上一次check係0度近視 而家高清眼使用中
下次12月再覆診
而家smile由book consult到做手術會唔會要排好耐?
11–12月中可以請長期但唔知趕唔趕到
而家smile由book consult到做手術會唔會要排好耐?

養和耐啲,其他好快,養和驗眼都要去到12月中
成900度+250散光,可能做唔到smile

一定無

養和耐啲,其他好快,養和驗眼都要去到12月中

我book個時 10月中book到11月頭驗
之後11月中已經做得

一定無

玩L完,要做返lasik
Book咗後日去做smile

我聽日

我聽日

加油
總之做手術唔好驚 著多件衫
手術完有咩盡量問醫生 唔好係又問巴打唔係又問

我聽日

我後日去驗眼,唔知12月頭做唔做到

我聽日

等巴打戰報
想問整矯視會唔會開假紙比你地抖 定你地請al咁去做
想問整矯視會唔會開假紙比你地抖 定你地請al咁去做

問過 會開兩日 但我覺得唔夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞