有無人做過smile矯視係有後遺症/手術失敗

1001 回覆
169 Like 20 Dislike
Corneal cross-linking, 加強你角膜
咁你最後做完交聯再做lasik?
冇記錯好似兩樣一齊做 一日做曬
但其實都要等驗完眼先知 約左22號
好似會
眼 (飛蚊黑點)眼鏡裡面 = 蒙---> 眼鏡 ---> 眼鏡外面野 = 清
做完變成

眼 (飛蚊黑點) = 清 + 外面野都清
唔該巴打
btw 好似都係做埋好啲 買個保障 始終眼好緊要

但我以前無戴都睇到
Yes, 因為事實上第一代 Smile 比較起最好嘅 LASIK ( ASA / Epi-LASIK ) 仲有一段距離.
唔係呀 我指第一第二同第三代smile嘅分別
應該大粒個d 睇到
細同唔實色個d 睇唔琴 或者化咗
打個比喻 激光矯視就好似割雙眼皮咁
做完之後唔洗戴眼鏡 美觀 方便左 但係眼球長度冇變過 深近視引起既問題風險同你未做係一樣的
唔係講緊呢樣野 講緊近視點解會見唔到飛蚊
唔關事 飛蚊上面講過點形成
一係果時未出現退化
一係以前唔覺
淨色背景睇會明顯d 偶爾幾粒就唔洗擔心
我啖就係講緊唔關事 你走嚟覆我唔關事做乜
淨散光三百幾度得唔得 左右眼都係
傷口大細 ( 最細去到 2mm ) , 同埋可以做嘅度數. 對散光嘅支援提高, 傷口細咗準確度亦都要提高. 雖然我印象中唔記得左係邊一代只係一個 Software Update, 唔需要買過部新機, 所以其他國家有啲講緊嘅 2.0 同埋 3.0 其實係同一樣野.

比正評先
盲左, 依然好怕凍, 好後悔信左Dr. Kong, 依家要依賴隻導盲犬幫我上連登。
盲左, 依然好怕凍, 好後悔信左Dr. Kong, 依家要依賴隻導盲犬幫我上連登。
做啦⋯⋯無後悔,做個時越緊張眼球有郁都係唔好,好多時所謂後遺症都係因為做個時有少少郁,雖然部機會自動跟蹤,但都會有少許分別。
三萬蚊無後悔,原本750度近視,150度散光
我都係咁諗, 因為我左眼係咁, 有d 郁
其實講到部機, 有幾多人有十足資訊肯定部機係最好🤷🏿‍♂️
我都想做呀 有冇人做過可以講下過程係點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞