有無人做過smile矯視係有後遺症/手術失敗

1001 回覆
169 Like 20 Dislike
留名睇結果
上網睇有1500度
但角膜未檢查唔清禁
最後唔得唯有做植入隱形眼鏡 成6萬
之前有節目講過係唔會唔出眼水
我滴左3個月到
1000應該只可以做 LASIK
散光唔太肯定 但之前隱形眼鏡個數字係8.5
你講個d唔係叫做失敗,係叫後遺症
重要唔係個個都有
個個不同近視度數眼球長短又唔同角膜厚度又唔同
根本你驚搵自己黎比較係無野好比
因為你未做過所以基本上人地講乜你都驚
就算話無野你都會驚盲架啦
唯一你可以做就係搵間信譽好既唔好貪平
因為對眼係跟你一世!

利申做完兩年無病無痛
係咪完全高清視力 無後遺?
簡個好醫生啦,樓主幾深?
林順潮 香港百億眼科神醫,都沒做laser la..仲戴眼鏡,你就知la...
回彈高過某度數就係失敗
800近 150散
我剩係知佢唔做運動 皮膚唔出油 同唔使考紀律部隊
佢有跑步架,而家陪子女跑
大把人都不洗考紀律部隊,都去laser
因為laser歷史幾十年 咁做laser嘅人緊係多
邏輯陷阱
師兄有做laser? 定係laser打手?
其實呢 做唔做就真係個人決定
做得醫生 知道呢樣野有風險 佢無必要去做 所以唔做
好難明?
真心個句: 驚就咪鬼做啦

利申: 3年前近視同散光都成3百幾,唔戴眼鏡同盲無分別,做完激光之後覺得好爽,好後悔唔早啲做
林順潮 香港百億眼科神醫,都沒做laser la..仲戴眼鏡,你就知la...

其實d 香港人為咩成日以為講一句野等人駁唔到就覺得個樣野有問題🤷🏿‍♂️

自己覺得有問題用某d方法處理, 要冒風險, 好正常丫
啱啱去咗個seminar
個prof提到個case係lasik之後其實個cut位唔會埋口
正常唔會有事 但係boxing呢類大衝擊就有機會令個cornea變形定好似壞咗... 不過駁返佢其實唔難 (好似係咁講)
Smile相對cut位細啲 如果冇太劇烈碰撞應該冇乜機會出事

只係單純有冇必要去承擔風險
個醫生本身唔嫌自己戴眼鏡麻煩/柒 咪冇做個手術囉
唔代表個手術有啲隱藏問題 而個醫生冇講
lm月尾做
好緊張
養和係lasik黎?
咁平
睇過文章 smile抗沖擊係好高 長期做高對抗運動都可以
lasik同smile同價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞