有無人做過smile矯視係有後遺症/手術失敗

1001 回覆
169 Like 20 Dislike
幾時先正常
今日驗完 養和 兩隻都做到 最後決定做laski
之前聽完講座 之後就約左檢查隻眼適唔適合做
檢查完一大輪 個醫生就問我以前係唔係經常捽眼
我答係,之後佢同我講 我個眼角膜捽到變接近錐形
如果堅持要做 要做最壞打算 失敗左會好似相機對唔到焦咁既情況 而家都心以死了
話時話我下星期做 咁啱搵到新工
帶住黑超上了
錐形 你等人造角膜啦
好彩我由細都大都唔敢捽眼 覺得會整盲自己
一聽到佢講到咁 心都灰鳩埋
你幾度呀 或者做植入眼鏡?
植入晶片其實唔係新技術,老人家做白內障手術已經係咁。只不過係少於近視應用。
植入晶體同植入眼鏡係兩樣野嚟㗎
我都係兩樣都得最後揀laski
佢話復原得仲快 同做得仲準確
始終養和都係上年先引入smile
左375 右400 散光50
其實唔係太高度數 我就冇諗過植入眼鏡了
做唔到激光 唯有忍到老 夏天超唔舒服嘅感覺
留個名先
而家研究緊矯視中心同養和
但養老smile 平7k 好心動
以前讀完書係養和檢查過

個女醫生驗完眼之後話我天生角膜過薄,比下限再低D,建議我唔好做,做左又減唔哂近視同有機會有圓錐角膜(睇野變到萬花筒咁樣)。

之後本身打算做值入鏡片,點知原來個後遺症每年都keep住有眼部既細胞死,知道左後打消哂所有做手術既念頭。

左右眼各九百幾近視,散光各300(天生)
有無人同我一齊做(Smile)微笑矯視因為兩位做每位收費$24000雙眼另手術前檢查收費600,藥費300,如有帶隱形眼鏡要停帶一星期,以上收費包三個月內有四次免費覆診,中銀信用卡有12個月免息分期。間野叫香港諾貝爾眼科中心
唔知伏唔伏,有興趣留tg
除咗無角膜瓣 smile好似真係無太多優點
復原慢 手術中途有機會眼球移位 有機會做唔足

我已經book咗laski 但到呢一刻我仲諗緊改唔改smile好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞