有無人做過smile矯視係有後遺症/手術失敗

860 回覆
156 Like 19 Dislike
做左LASIK留名
平時無乜野幾正常
但一到唔夠光既地方會覺得睇野有d朦
有無巴打知咩事
um 原因?

朋友話smile復原慢啲
最後做完視力未必可以達到近1.0
但LASIK多數有到0.9咁

復原好似係smile快好多喎
laski要成個月 smile一兩日已經可以正常生活

唔知啦 但佢強烈建議我唔好做smile囉
做完有飛蚊!
去睇醫生話做完矯視有飛蚊係好常見
咁做之前點解唔講
對眼又乾

好大量?原本無?

有兩點咁 但做之前完全無咖
做手術後兩三個月就有
有時朝早起身對眼會好蒙
岩岩做完兩日
仲濛濛地

正常生活ok嗎

仲返到工同返到學
醫生好好,唔痛
做左半年到
未做之前450 有散光

當初做完2的月 隽眼好痕
到依家如果長期對電腦 會feel到明顯眼乾
不過都係捽兩捽就無野

睇電子告示牌有少散光
到目前為止反彈左25度
視光師話正常

做完真係會發覺唔戴眼鏡方便勁多
做咗之後無後遺症
頭兩個月怕光,眼乾

但係我覺得成日玩手機會深返
朋友話smile復原慢啲
最後做完視力未必可以達到近1.0
但LASIK多數有到0.9咁

復原好似係smile快好多喎
laski要成個月 smile一兩日已經可以正常生活

唔知啦 但佢強烈建議我唔好做smile囉

https://kknews.cc/zh-hk/health/j6lz2y6.amp
可以參考下
做完一年
全高清 無眼乾無飛蚊
完全係改變人生
做完一年
全高清 無眼乾無飛蚊
完全係改變人生

算係好好彩
做左大半年到依加都冇事
早做早享受
幾錢 邊度做?有錢真好

上網得一間公開哂價錢既 就係果間
冇錢嫁 屋企比d 自己出d 再問人借
冇計想考消防 隻眼又做唔到smile

係咪完全高清視力 無後遺?

始終做左一個月多d 暫時冇咩唔舒服
係夜晚睇野差d 同有光圈 眼尾仲會有少少模糊 少少死位咁
但日頭夠光 就冇咩問題
但對比帶眼鏡 我覺得硬係差左5% 左右
上網得一間公開哂價錢既 就係果間
冇錢嫁 屋企比d 自己出d 再問人借
冇計想考消防 隻眼又做唔到smile

但日頭夠光 就冇咩問題

不過眼鏡其實俾個框限住 細框都有好多死位

但日頭夠光 就冇咩問題

其實係
所以日頭帶埋太陽眼鏡 就唔多覺果d 死位
以前帶眼鏡 會睇到1.2 宜家大約睇到1.1 -1.0左右 但問過醫生 正常人冇近視 只係睇到1.0
唔知係咪我要求太高Sosad

但日頭夠光 就冇咩問題

夜晚睇野 係真係差好少好少
95%的人反彈50以內 5% 反彈50以上

100聽講可以幫你做多次矯視
想做icl 價錢令人卻步
做左1年
做完半年內隻眼好撚乾
而家又無事
smile有無話喺邊到做比較好
想帶colourcon所以唔想做
利申 950 925 0散
其實我都驚幾15/16去唔去做好

本身聽日就見醫生,但聽講座個陣個視光師初步調查後同我講眼角膜同近視深度 x界 sor x唔識打。 本身近視深5xx 散光2xx

唉 依加唔知做唔做好帶con又好快眼乾

踩界?

踩界係近視唔夠深定太深?

係眼角膜唔夠厚踩界,因為視光師話過近視如有一定深度就要有一定嘅眼角膜厚度先可以做到smile矯視
做完一年,朝早或者天氣乾既時候,隻眼會好朦,好易累,吾建議大家做啦認真

係smile?你邊間做?
做左LASIK留名
平時無乜野幾正常
但一到唔夠光既地方會覺得睇野有d朦
有無巴打知咩事

我都係咁 雖然影響唔大
樓主 我同您近視散光差唔多
但聽完講座已經話做唔到smile要做lasik
我3月 清晰眼科做 $25000 有學生價
做完第一個星期會怕光 但同埋隻眼易攰
之後一個月習慣 唔會咁怕光 但仲係有眩光
之後3個月後 就完全清灑 但都依賴左支眼藥水
滴完會舒服左 夜晚睇野的確係差左好少好少
打個比喻 以前睇夜:95分 而家92-93分 真係差好少

做完之後 一開始左右眼0度 一個月後左眼25 右眼50
到而家穩定左 無變過

想問下巴打你幾歲做 係咪過左差做會好啲
我3月 清晰眼科做 $25000 有學生價
做完第一個星期會怕光 但同埋隻眼易攰
之後一個月習慣 唔會咁怕光 但仲係有眩光
之後3個月後 就完全清灑 但都依賴左支眼藥水
滴完會舒服左 夜晚睇野的確係差左好少好少
打個比喻 以前睇夜:95分 而家92-93分 真係差好少

做完之後 一開始左右眼0度 一個月後左眼25 右眼50
到而家穩定左 無變過

想問下巴打你幾歲做 係咪過左差做會好啲

廿一*
過多幾年技術成熟又平又安全先做啦

依家養和smile22k已經好平
都出咗差唔多20年 lasik都48年

養和邊有做smile
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞