有無人做過smile矯視係有後遺症/手術失敗

1001 回覆
169 Like 20 Dislike
D蚊不嬲都有,只係做完會成日出現
你指邊位?
Typo, 陳果位女醫生
頂 一直記錯

劉醫生 sorry 巴打
我睇莫醫生
有無人做過lasek??????
我做左smile之後9個月,暫時會有少少怕陽光 ,其他後遺症就冇
book 左27check 28做smile

希望眼角膜夠厚可以做
唔係做完checking先book手術?
本身諗住做smile 但太深(近視+散光過1000)
轉做lasik 近視無晒 但散光仲有d
頭三個月睇字 電腦mon都散散地
之後好d
http://hd.stheadline.com/life/living/20180327/150587/

點解呢個醫生對smile嘅評語同其他資料完全唔同?
有咩唔同?
利申 鄭澤鈞幫我做
香港應用一年多,技術仍在發展階段。只可以解決近視和低度數的散光,而遠視仍未成熟。「細微變化如高階層像差就不能改善,因為所切割的角膜組織未有如LASIK般精確。」鄭醫生說。他亦補充,雖然傷口小、風險相對較低,眼乾也較少,愛運動的人可選擇SMILE。不過手術過程中並沒有眼球自動追蹤系統,所以有機會移位。另外亦會有眼部不適,會有「有砂入眼」的感覺,而復元時間方面會比LASEK短,但比較LASIK長
佢個應用一年應該係講養和
其他資訊有咩問題
喺香港應用一年同喺養和應用一年好似兩樣野嚟
移位個度 我本來以為smile會有眼球追蹤
lasik復原期唔係長啲?點解smile會比lasik長
正常就做到既 所以book 埋手術先
我高風險手術
無得做
反正booking唔使錢?
對 一pack 過,唔洗另外收費,除非check 完做唔到就收500 checking 費用
想問你揀咗邊間?
有咩原因驅使你揀呢間
另外樓主係咪book咗養和
做左三年 日日打機 近視都無回彈
做完有少少遠視tim
清晰
純粹有幾個朋友喺度做過,覺得幾好

因為上網search 呢間都係好出名,唔揀養和係覺得佢booking 耐,好多逐項收費

我純粹係貪方便同埋時間易就
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞