有無人做過smile矯視係有後遺症/手術失敗

1001 回覆
169 Like 20 Dislike
smile 落唔落到水係睇你傷口埋左口未
其實一個星期後已經唔洗點理佢,正常作息
反正你隻眼到咁上下睇野就會好濛 你乜都睇唔到你就自然會去訓覺

但你去旅行既話不彷預多少少時間 一個月啦
絲打做成點呀???
上年6月做完。佢地前日打黎。話我上年約左 今日做驗查。咁既然免費。又拎埋證明 去檢查。醫生話完全無問題。一啲事 都係。視光師 都話 我今次效果理想。(一開始check 度數。兩隻眼都望到最後個行)
幾好
真係唔痛 但都有d感覺
同埋見到佢做乜
我都book左過兩個月做 好緊張
我本身薄 佢叫我加交聯
都係個句 如果係好就唔會見到眼科醫生都戴眼鏡
冇乜必要都唔會做
same 你係邊到做?
我今日都做,過幾日報告下情況先
好似話戴眼鏡可以睇到d更細微既野 所以有d醫生先唔做
琴日做完,完全休息一日,無任何不適,係睇近野有少少瞙,要多d 時間休息。不過而家睇遠野係超清
真?好心動
儲下錢先
休息多啲快啲復原
認真 做既時候發呆就得,唔痛又快

我而家除左有時會朦少少之外,都無乜野
多謝巴打,其實做完一日之後覆診已經話我傷口埋左,而家係等對眼適應下,好快就無事
係啊 smile, 埋咗口姐 唔係完全好返嘅
今日check 完 散光加近視度數一千頭
角膜夠厚做LASEK
一直好唔想戴眼鏡, lasik幾年前有諗過, 睇左好多文章最後決定唔做..
都係因為角膜瓣個問題, 因為我唔想戴眼鏡就係因為成日打波踢波

之後出左smile, 諗住多人做先睇下點
爬左依度文... 好似唔少都有出現夜晚視力差左既問題?
想知係咪同戴CON個陣比夜視差左?
聽落只係好少影響 但明顯 即係
可以睇到分別 但無乜感覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞