[月經] iOS集中討論區 (70) 款款更大的螢幕 - 只是序幕

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
我明順係好難 tune,但係唔係個個人(至少我係其中一個)都想日日尿袋跟身
如果 Apple 肯整返嗰電源管理模式出嚟,有得揀慳電、平衡同高效能應該會好好多
ios 12感覺食電過12.1 pb 1, 2我未上唔知
利申 ip7
真?ching用緊乜機
我覺得8plus 暫時都未需要尿袋 (ios12.1 beta2)

只不過以前最核電果期 到夜晚八九點仲有3-40%
依家同樣用法就得返2-30% 但都可以一日一差
升完12.1 max 都係打緊電話上唔到網
用max ,單手,虎口位已經好痛
Beta2 又中返airpod 播歌,無拿拿停下😒😒😒😒😒
唔洗擔心 你隻手進化緊
我真係日日尿袋跟身 啱啱坐車on screen一個鐘加聽歌已經無30%電

ios12.1 beta2
iphone乜?咁beta 1好啲?
Iphone 7 我自己覺得上左ios12就已經差左
我都係ip7 上12正式版就開始差左,beta嗰時仲好地地
有無人個airpods 啲電秒跌
一戴上耳, 就不斷跌
但放返入盒睇又有多返啲電
究竟係舊電打柴定有BUG
由一出用到而家
幾秒跌1% 好痴線
想問下如果淨係熄mon 聽Spotify 一個鐘會跌幾多電
我用 KKBox 開埋離線模式聽 一個鐘跌成 10%
gpu快咗打機順咗 用電多咗 正常

用左兩年se 就隻報廢咁滯 轉左se舒緩左 單手用真係不了
iPhone X
max 有冇人有同樣問題 用緊雙卡 講電話時會上唔到網
編輯引用
我都係
Sorry 巴打。

我係覺得iOS 12 個Photo app 有新排位,新分類,等等,可能要加新標籤等等,相,片越多越係background 搞得耐。
我用DFU flash iOS12 個 ipsw 入去,又冇 restore backup,iCloud 又停咗相片備份,應該唔關事
咁搞法 應該得返XR係可以唔使尿袋

但個芒太廢 不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞