[月經] iOS集中討論區 (70) 款款更大的螢幕 - 只是序幕

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
有d巴打覺得如果個mon校到ok光
on screen time有4個幾5個鐘已經耐用
睇你點睇
我覺得iOS12 係食電過11.4
換左max 128g ,restore backup 成粒鐘
Max仲有128GB咩
較左夜間模式 入lihkg 會無左個月亮icon
因為我以前用到6個鐘 現家坐車用2個鐘
食下飯做陣野又用2個鐘 就已經無電
覺得食電左姐 現家一日叉兩次
最抵死係有D game為左就條bar成個畫面縮左上去
諗緊升唔升部X上XS Max

X就唔洗,慳d下年先
諗諗下又打消番 差太少 留啲錢升Macbook / iPad
縮到個畫面細過4.7
我想講7plus更新左ios12之後機背發燒情況嚴重左,雖然係幾順
係真係食電左
兩日
自己裝嘅 app 廿個都冇 應該乜都 index 完掛?
照片
你問呢樣?
其實我8+都相同情況
11.4之前LTE 光度70%左右 4分鐘扣1%,wifi就5分鐘扣1%
但升左12之後
同一光度,LTE就2-3分鐘扣1%,wifi就3-4分鐘扣1%
Overall 都係比之前少左差不多2個鐘
iOS 12應該係用多左資源去達到順
我都覺 不過都有可能係舊電差左

依家夠用一日就算 點都唔會落返ios11, 因為ios12實在太順太爽喇

利申: ios12 beta2, battery health 92%
今日仲有無得walk in 買max?
有咩 iPhone 8 case 好用
之前買咗個透明殼黃晒唔想用 而家拎返個原廠膠出嚟用又好似焗到部機好熱咁
電可以換可以尿袋
順真係點Tune都難求,以前用Windows Mobile同7.0前Android,浪費大量時間只為Tune機
用緊Catalyst Impact防跌,平衡就SGP UltraHybrid2
防跌殼好厚唔好揸 anyway thanks
前排買左個玻璃底嘅殼,保護性都幾好,4角有加厚少少,不過我係ip7
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞