[月經] iOS集中討論區 (70) 款款更大的螢幕 - 只是序幕

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
買apple care + 定 element case black ops 好🤔
個lightening 插口有時會接觸不良
郁一郁條線就disconnect,但有時又冇事
好驚拎去天才吧整,到時正正常常就好柒
用牙籤了一了個隆
想trade走部8plus 256gb 點知得五千幾 已經唔值錢
二手佬 X 256 都係五千頭
8+ 差唔多價重想點
差唔多啦
X256都係6000幾咋嘛
我問過一間 佢話可以補$4000 trade in X256

仲貴過衛訊 依家d生意佬真係

不過都係俾suckerbird搞彎哂
巴打係問邊間
衛訊應該係最高價
淨機?

where?
舐共失敗者
https://www.anandtech.com/show/13392/the-iphone-xs-xs-max-review-unveiling-the-silicon-secrets/6

唔知香港有無人睇得明anandtech既a12 review

大約係話領先高通5年咁上下, 話就黎勁過notebook i7唔係9up

但係個mon玩埋10bit所以超食電

仲有xs相機有光果陣好靚, 低光俾人屌打

想請問去衛訊齋放機得唔得?定係必須trade in先會收?
X舊電有乜可能勁過XS
所以 XR 真係有機會變神機
xs粒電細過x
mon 又嘥電過x
係a12慳電d

某啲情況下x用耐過xs唔出奇
上下網 做下普通日常嘢 真係有機會X長命少少
好似以前用6Plus 6SPlus 有時6SPlus仲倒水d
有乜可能8仔仲勁過xs
唔洗睇
我就係8仔轉xs 粒電耐用勁多
佢呢個test workload 偏低
果mon 食電影響好大
佢個test 8plus屌打所有apple機

但我估日常日 8plus應該同xs max差不多
咁計法上連燈XS 可能係double iPhone 8 添
OLED 黑底強項 VS LCD
究竟係Xs Max有問題定個ios12問題?
有電話入一時有聲一時冇聲(明明較左最大聲同唔係靜音)
去完天才BRA,話無得整直接換機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞