[月經] iOS集中討論區 (70) 款款更大的螢幕 - 只是序幕

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
賣返出去,都有幾百蚊
屌人嗰啲純粹只係屌人唔買最貴嗰部
同入面啲技術冇關
哂氣啦呢d 以前用過rwa imod+amp推萬幾銀cm 之後而家退燒直接用iphone/ipad推 可以答你apple本身聽歌仲好過d 2-3k所謂player 都唔會唔夠力推cm

根本最重要係個source 而家d人拎ak240聽320bit/mp3轉lossless format 比得起cm+player比唔起cd rip wav
2千幾平ipad好撚好用 升完12更加唔洗講
純粹打出黎,有同樣問題嘅人就睇啦

OLED

色彩對比高
解像度高

LCD
就算個mon放到89度咁望個都唔會變色
(最近先知OLED40-50度,望個mon會變藍)
太陽曬住咁望個mon, 會比OLED更清晰

淨係呢兩點都夠理由要我買LCD
不過,買XR要小心
聽講LCD好難剪裁,個M字「可能」會開盒就出事
純粹打出黎,有同樣問題嘅人就睇啦

OLED

色彩對比高
解像度高

LCD
就算個mon放到89度咁望個都唔會變色
(最近先知OLED40-50度,望個mon會變藍)
太陽曬住咁望個mon, 會比OLED更清晰

淨係呢兩點都夠理由要我買LCD
不過,買XR要小心
聽講LCD好難剪裁,個M字「可能」會開盒就出事

u sure? 好似調番轉喎
lcd比oled好有唔燒印 (其實你唔24小時長開最光係同一個畫面唔會咁易燒到 )同冇咁傷眼 同埋真係要講就pixel density高d

顏色可以話完敗 話色唔準果d去search下人地專業測試先 全部都話x/xs oled同ip7/8一樣係最接近原色
重用緊mini 1
番去試下升12先
mini 1行A5
得iOS 9
我仲係9.3.3 jb好順
mini 1連ios11都唔俾升喎
點升12
咁算啦 我都係唔想掂部野
長期彈app
oled個可視角度係冇ips 咁高 只要唔係正面望個mon ips係準啲
我發覺細手打機真係iPad min最撚fit
點知用完mini2之後就一直等到影都冇
mini*
Exact7ly
俾皮幾嘢買成set 架撐聽mp3 真係好有趣
我用緊iphone xs max 然後4G上網會有時斷上網20秒左右 然後又冇事 覺得好撚煩 你地有冇咁既情況
當年mini 1玩Asphalt 7玩到上癮
真係好爽
新手想問下ak70ii係咪好垃圾
唔好意思 想請教一下
呢排阿媽就生日 想做考子送部新iphone比佢 佢而家用緊6s plus 大家覺得送8plus定XR好?
退燒ed的表示要用都係直插iphone phone out
雖然主力都係spotify加對藍牙就算鳩數
無追音響所以唔清楚
我轉max 之前都係求奇插對im50 算
恐怕係xr 好d
新u
faceid
單鏡但都有portrait mode
間唔中就見有人拎部唔知note幾
開住個打橫show waveform嘅app
phone out一抽炸彈聽歌

你可以話理撚得人點聽歌,但咁樣我個人真係接受唔到
你要我駁兩個轉插黎用iPhone聽歌真係咪搞喇
咁部xdp 300r 2017年頭買都係2.2k姐,點都好過iPhone下話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞