[月經] iOS集中討論區 (70) 款款更大的螢幕 - 只是序幕

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
手機反而有包邊wo ,又係曲面
玻璃貼果d 太覺眼,不了
我指水凝膜
有無巴打知道邊到仲有得買iphone x Apple原裝殻
本來 Touch ID 同 Face ID 就冇乜好拗嘅
鍾意用邊樣咪邊樣 格硬攞嚟比根本就冇意思

跟住又攞塊 Mon 嚟比
iPhone X(s) 塊 Mon 本身就係 4.7 吋 16:9 再上下拉闊出嚟 然後再要扣瀏海同埋圓角
Apple 官網都寫明 用矩形計算下為 5.85 吋,實際面積會細啲
要鬥嘅話,對手唔會係 iPhone 8 Plus,而係隔離廠重到阿媽都唔認得嘅 XZ2 Permium (5.8’ 16:9)
望真啲自己部機塊 Mon 係咪大得過 16:9 嘅同尺寸螢幕,唔使攞官網資料自 high 的,行出街就知

iPhone OLED 本來就係低頻 PWM 調光,有人用到眼累眼痛好正常,亦都有啲人對呢樣嘢唔敏感所以唔會察覺
唔使搬埋視光師出嚟
我用 OLED 最差嘅情況係對眼完全對唔到焦落塊 Mon 度

同埋
iPhone X 是會過熱的
只不過大家都屌 Apple 降頻
佢為咗唔降頻咪唯有一熱就降光度囉
唔使咁開心嘅

講到尾都係有班用新機嘅人覺得自我優越,想突顯下自己先用埋啲二元對立原則貶低舊機咋嘛
要屌無任歡迎 會 care 嘅自然會上心 唔 care 嘅個地球都係會繼續轉

多言了
利申 iPhone 7 用家,係俾人屌開嘅舊機
係連登

Iphone舊design/平機 = 考古 窮撚 乞衣 廢機 話知你幾核電 spec幾top都係下等人!

X, XS, XS Max = 有錢人 真正果迷

總之OLED係最好 LCD係垃圾!

咁樣ok?
Ok
今時今日要幾寒酸先會拎xs max黎打飛機 自我感覺良好
連OLED閃頻傷眼都唔俾講 我用左部X十分鐘就明顯眼攰
其實鍾意用乜咪用乜,都唔知有咩好打飛機黎拎優越感
想問下iPad Pro 10.5用唔用到9.7"嘅Smart Keyboard?
二手平好多
總有d人拎住部新機就撚係有優越感
皮幾買部機就覺得好貴自己好有錢
笑人買舊機用舊機係窮撚、考古撚
連d客觀事實都唔理,癲倒是非
所以搞到iPhone user成日比人笑係盲目死忠、on9到要拎部電話黎打飛機自high
iPhone SE用緊iOS 10 升唔升12好?
最concern係電量問題 會唔會食電得好勁?

Se行ios10倒水電
最頂唔順係有啲人話買六七千蚊iPhone嘅人係乞衣
屌人影衰Apple個brand
咁iPhone X出現之前啲iPhone用家係咪全部係乞衣機
今時今日要幾寒酸先會拎xs max黎打飛機 自我感覺良好
連OLED閃頻傷眼都唔俾講 我用左部X十分鐘就明顯眼攰
總有d人拎住部新機就撚係有優越感
皮幾買部機就覺得好貴自己好有錢
笑人買舊機用舊機係窮撚、考古撚
連d客觀事實都唔理,癲倒是非
所以搞到iPhone user成日比人笑係盲目死忠、on9到要拎部電話黎打飛機自high
最頂唔順係有啲人話買六七千蚊iPhone嘅人係乞衣
屌人影衰Apple個brand
咁iPhone X出現之前啲iPhone用家係咪全部係乞衣
明明9月14號開賣個日,成晚慢慢㩒都得,唔明點解啲人依家先黎買
用咩機wfc 咩,咪好似an 狗咁care 人地用咩啦
做咩姐你
謝巴打

皮革護殼係咪用一年就變哂色
冇話用唔到
但唔fit size會好柒
應該同班話人窮果d 講,人地唔用oled 咪唔用,係咁追擊用lcd 果d 人做咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞