[月經] iOS集中討論區 (70) 款款更大的螢幕 - 只是序幕

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
想問10月發佈會公佈左幾號未
我諗tc 係想硬推faceid 去取代touchid
但其實如果唔出xr,而係幫x 減價,個效果可能仲好
如果冇a12 你根本唔會去考慮xr
Yes
但仲係單鏡,所以果斷轉上xs max
用8+ 真係冇動力換
本身用6,係時候要換啦
三大缺點都唔介意可以衝
1.唔聞MON 表示326PPI 接受到
2.3D TOUCH 本身都少用
3.副鏡都係少用
Apple啲數學唔係好掂喎
AnandTech 在深度評測後認為,A12 效能被嚴重低估,不止 Apple 官方宣稱的與 A11 仿生相較速度提升高達 15%,而是提升將近 40%。
https://www.iphonetaiwan.org/2018/10/anandtech-iphone-xs-a12-bionic-review.html
但我諗如果XR減$500但用A11可能會少啲人屌
介意XR太貴嘅人一定多過在意A12勁A11幾多嘅人
仲有邊框
用開8代之前都唔介意
根本冇所謂
咁不如減價x
減左都要7千
填唔到8既位
同埋XR個假人像模式真係狗也不屌
有追求咪上xs
有乜所謂
寫得多買咗 x 嘅白老鼠唔 gur
同埋難清 x 嘅倉底貨
Gay cook又贏
一直都覺得除非新機有某樣嘢好明顯比舊機差(主觀感覺/客觀條件都得)
例如7冇咗headphone jack、8變咗玻璃底好易爆
否則單純為咗慳幾舊買舊款多數都不智
講緊慳完幾舊都唔係平
無錯 平得個8舊水 加少少玩最新個粒U
可以戰多一年都唔止800$
note9先岩岩追到A11 費事打擊人嘛
佢唔洗連上網 註冊d咩ac 多數都冇咩嘢
同埋暫時好似得佢整到類似新機果種玩法
單鏡有缺點就預咗
我比較想知係咪就咁影相smart HDR同XS差唔多質素
至少steve係度嘅話唔會玩到咁掛
而家macbook 就有 type c + 3.5
iPhone送果個earpods就lightning頭
除咗想逼你用wireless之外都冇其他意圖
我唔明點解今年咁極端
講緊早兩年最勁果部都係6-8xxx
而家xr賣6-7尾只係合理 唔係平機囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞