[月經] iOS集中討論區 (70) 款款更大的螢幕 - 只是序幕

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
本來我都係咁諗 但係平價版 iPad 啲 RAM 真係少咗啲
一個 adobe reader 一個 safari 就打爆 2GB RAM
結果今年直上 iPad Pro 10.5
我畫圖都用唔盡啲RAM
XS舊電 隨時個虧過X (上面巴打講既)
adobe reader 睇 notes, 大概廿頁
safari 開兩個 tab
Adobe reader -> safari -> adobe, adobe 十成十都要重 load 一次

依家買咗 iPad Pro 即刻乜事都冇
6仔轉xs max
6仔真係好輕好薄
Ram真係好重要 自從玩過初代iPad pro就返唔到轉頭, 任開app都唔會reload
對我黎講係機能大躍進
但係喺我習慣個size 之前都會柒柒咁定住條手機繩
不過我真係想像唔到下次換機會有d 咩跳躍
個mon size 基本上去到極限,resolution 再高肉眼都分唔清
運算速度都去到樽頸
係可能再加強夜拍
我都好努力適應緊
但巴打點解唔轉xs...個spec基本上都一樣
因為想用大mon 機
咁其實apple d 嘢不嬲都唔可以買第一代既
所以買穩定既8plus 都無可厚非既

等一個月咁耐
初代iPad Pro諗起真係抵玩到仆街 A9X又未去到好廢
你換咗一個月都冇緊係唔覺攰
我都係近兩三個月先明顯feel到oled用到眼痛
me都係
而且X 個mon 18:9其實仲細過8plus
話說有無巴絲部xs/xsmax間唔中充唔到電 要蚊條線再插過先得?
你唔係仲信touchid 好過faceid 呀,我同你講faceid 好用一千倍
今晚唔知有無 iOS 12.1 beta 3呢
點解今年無12.0.1
12.1會fix
係都明晚/後晚。
通常都係星期二至四 凌晨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞