『薪火post』BNO 續期資訊(24) 睇咗DOCS & BNO教學網站先好問嘢

1001 回覆
41 Like 1 Dislike
做咩近排多人考古
其實都有機會,始終好難獨善其身

借位宣傳,要救香港當然要靠香港人自己
但港奸太多,靠英國都無用,我覺得靠美國可能仲有用
有無英文叻既人可以幫幫手
https://lihkg.com/thread/858005/page/5
#123 內容各位再加意見之後翻譯英文
再大家一人一信send畀美國國會議員
其實都係我

我只係想繼續幫身份證大法執漏
(一係等D唔知自己有既巴打拎返,二黎就降低不合資格既巴打人數(無謂比錢寄埋之後收到一封the applicant is Not a british National 既信)
咁快
我今朝係郵局寄出 好期待
咁舊果本張相幾歲
咁好彩 我bb仔樣黎 唔想俾hmpo彈返轉頭嘥時間 搵朋友簽左
我BB冇事
8號寄e-express, 12號到了英國
現在個Status都是未轉
唔使咁心急,畀啲時間人哋做嘢
星期六日政府部門好少會辦公
各位巴絲你地hmpo website個status轉左dispatched之後等左幾耐先收到dhl sms? 我ststus轉左3, 4日都未收到sms
半個月

上年12月頭搞 12月尾送到了
想問下如果改左名的話(舊過期bno係舊名)係填renew form定填change personal info個個?
買機票準備試用
係咪簽個名就用得?
老老豆豆我唔記得左我申請時點簽
有d手震
都話咗無得你揀囉

好心就咪鬼睇出面啲過期教學啦,明明呢度第一頁就有份google doc 你睇
係,唔記得咗點簽我就幫你唔到啦
有無d國家係用bno時好麻煩?
我等衰已經少過半年有效
諗緊駛唔駛請假續
特衰
本舊BNO 2001年過左期
睇完第一頁知道要跟首次申請 咁要唔要副簽?
我上一頁先講完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞