『薪火post』BNO 續期資訊(24) 睇咗DOCS & BNO教學網站先好問嘢

1001 回覆
41 Like 1 Dislike
唔該晒咁多位巴打
我都係講下點解無副簽,有冇其他文件幫手證明(例如出世紙正本),最後講聲唔好意思,希望佢地可以接受我嘅申請

誠懇d, 幾十至100字左右就ok
點解speedpost 可以27寄到依家都未到英國
人在日本,passport 下年8月到期
簽證去到7月
可唔可以係日本寄本passport去英國續期兼喺日本攞返? 之後會飛去第度,唔想返香港住

同埋如果我期間返左黎香港,個passport 唔夠半年就到期的話,係咪會返唔到去日本?
1. 喺日本同香港寄信續期無分別
2. 日本入境要求係passport 未過期就得, 唔需要半年
上面得 我都係澳洲續(但前題係要個地址證明)
下面係 大部份國家都入境要求都係passport一定要最少半年有效期
睇佢係咪俾你用新 passport + 貼喺舊 passport 嘅 visa 嚟出入境,正路應該俾嘅
應該冇問題不過你最好影印咗幾份留底先好寄去

有 visa 就未必要半年有效期,不過都係要睇下條例點寫
可以睇埋 timatic 點講

自己睇下啦
Oops我錯
日本原來唔洗半年
副簽嗰個人未續BNO得唔得㗎
thanks
唔該晒
ok thx bro
下一個post不如標明副簽人資訊係第一頁
咪有囉
冇用
不如整個Facebook page
之後整個bot加張圖
話想知續期資訊就留言
再send返條link俾佢
其實第一頁齊晒doc同Q&A, 佢地不瀨過野都不知驚的
話說我有同事佢先過我上網申請, 但到我收到本BNO佢都未寄...
直接寫唔好再問副簽問題啦
副簽咁易搵都搵唔到
執齊文件, 星期六搞掂埋個副簽就寄
希望一切順利
提吓佢過期唔會退錢
已經提左好多次
巴打你tracking status寄出之後有冇轉? 我10月1寄空郵掛號後一直停係 “Arrived at processing centre” 幾日冇轉過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞