『薪火post』BNO 續期資訊(24) 睇咗DOCS & BNO教學網站先好問嘢

1001 回覆
41 Like 1 Dislike
其實佢地有沒看過個email

1. If you've made a mistake or need to add more information, include the details in a signed and dated letter with your declaration form and documents.
多謝公海
sorry 囉
睇漏左email嘛
同埋申請費方面
1.
Hong Kong Certificate of Identity (44-page) (whether of full or restricted validity)
$270
HKCI收$270,但只有3個地方免簽證(南韓、新加坡、南非)
相反
BNO收 Issuing a passport of not more than 32 pages:HK$236 (18 pounds)
卻有80個地方免簽證
SAM哥唔知有冇用?
冇填老豆資料 不過填左爺爺嫲嫲個名 係咪要照交老豆出世紙
佢有無問你攞?
唔好意思
想問下 Was the applicant a British national at birth?
我應該填Yes?
(搵得返本舊證有d興奮 sor )
早兩日過去Manchester個邊
個IO見我係BNO跟住問我係唔係放大假
跟住唔使一陣就可以走人
睇晒成個doc+網上資料,而家準備晒資料,差副署
見人講係唔係有本舊既BNO,冇唔見到,就算冇副署都有機會可能續到。如果呢幾日都搵唔到人就可能寄去試試
呢個post第一頁份google 有教, 睇咗先
金剛棒
sor 我返去重新溫過
自己簽名可以簽中文
簽名簽乜都得
有咩新發現,你哋唔係一早已經知道做咗 BDTC 就冇 CI 㗎咩? 真心
如果我幫frd 副簽
Frd 續完再幫我父母副簽會唔會有問題🤔
岩岩睇返呢到的回應,先發現自己填錯同填漏資料。。。。

”Was the applicant a British national at birth?”
呢條剔左no
應該要選yes先岩

同副簽到填漏左個years known

希望唔好彈返轉頭或叫我再交多次
想問 而家用bno申請 working holiday visa 要用舊個個visa4uk定
新system: https://visas-immigration.service.gov.uk?
見有canadian係用舊system 我新舊system都整左application 唔肯定係咪是但一個都work

唔該巴打絲打
無,不過同一時間簽太多有機會會打畀副署人,查詢下佢對有關申請人嘅認知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞