『薪火post』BNO 續期資訊(24) 睇咗DOCS & BNO教學網站先好問嘢

1001 回覆
41 Like 1 Dislike
駛唔駛放post頭?

不過都冇人睇
唔好意思,小妹最近都申請續領bno
想問下各位關於所謂photo evidence既意思
我見張form寫住可以提供your British passport (if your are renewing)
咁如果我寄埋本舊passport就可以唔洗理photimo evidence?
謝咁多位大大
回歸嗰時就嚟一歲
係永久居民
thanks brother
放係啲罅位做補充囉
加係副署教學嗰頁
就算唔放係罅位,係佢地眼中都等同睇唔到㗎啦
噉你老豆老母擺明係當年為咗你急急腳去整啦
同埋are you still recognizable from the photo in your current passport
個current passport係指舊bno,定特衰護照
如果係舊bno,個陣3~4歲,而架成20幾歲人,係咪要填No
current passport 呢樣野幾頁前先有人問過
Sorry,睇左bnohk個網,係指舊bno
咁通常係咪3~4歲既相都要填no
哪裡來的自信你有baby face
唔好意思,小妹最近都申請續領bno
想問下各位關於所謂photo evidence既意思
我見張form寫住可以提供your British passport (if your are renewing)
咁如果我寄埋本舊passport就可以唔洗理photo evidence?
謝咁多位大大
PAPA MAMA
THANKS BRO
留名睇家變
好多人衝咗入嚟。
咩photo evidence既意思? 邊度睇到要?

你須提交的文件:
• 於上個月內拍攝的2張同樣的照片
• 你原有的英國國民海外護照(除非,
該護照已被遺失或被盗竊)。有關影印本不會
被接受
• 你的香港永久居民身份證雙面的彩色影印本
• 如果你擁有雙重國籍,你的非英國護照的彩色
影印本,例如:你的香港特別行政區護照和
• 一份日期於去年內的文件以顯示證明你的姓
名和地址及/或居留權
睇DOC啦頂你,btw,你應該有本未剪角既bno護照
痴線上兩個星期SPEEDPOST寄,到依家都未有反應
speedpost 有無tracking?
check check 佢好wo
感謝巴打相救
留名
寫Established =/= 有Bno
Sorry笑到成啖水噴返出來
到底有幾多人沒看第一頁就衝了入來問問問
嘩咁Q熱鬧嘅
唔好意思,我之前睇巴打們所講的身分證大法
咁我係(01-97),係咪代表好大機會有?
但係我之前搬屋,同同屋企人冇聯絡
所以唔知可以點做
因為我冇出世紙,更加冇屋企人的資料
咁樣有冇機會可以續領得到?
我記憶中gov.uk係有photo evidence
不過其實hkid已經符合佢photo evidence嘅要求,同埋bno係一定要交hkid
所以唔駛載特別理啫
我彩色影印 成功!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞