『薪火post』BNO 續期資訊(24) 睇咗DOCS & BNO教學網站先好問嘢

1001 回覆
41 Like 1 Dislike
共狗一隻
就係唔做共狗先捉喎
希望有d實制行動
咪再齋噏
呀女婿夠膽話歐盟係蘇聯
但又唔會話支那係
唔做公安高層點做Interpol 高層 唔係一般人做得架

國家警察高層輪任架喎
老美出聲講唔批visa單野啦 花式自殺
想問一問
我就過左期十幾年冇續..

想問問本特衰係要寄正本定影印本
第一頁google doc
個所需文件pdf寫全彩影印本

但又有呢句野:
我需要經常外遊,在HMPO處理我的護照申請期間,我是否仍可使用現有護照作外遊?
不可以,你的護照正本必須連同申請的文件一同送至HMPO。請勿於取得新護照前預訂任何酒店住宿。

因為工作關係基本上我個個月都要飛..
所以唔可以寄正本

麻煩各位巴打解答
colour copy
你認為HMPO「處理你的護照」係處理英國護照定中國護照?
你用中國護照英國都要管你嘅就真係干涉中國內政喇
初頭都唔多明
原來佢睇錯
簡單啲講就係如果本特衰唔洗用住就寄埋都冇所謂,因為photo copy都幾煩
如果要用passport就最好一係等下,一係就寄photo copy。如果係你要續嗰本英國護照就「一定」要寄正本
現有護照=British passport

除非有指名導姓,否則份doc入面所有「護照」一詞均指為英國護照。
明白
唔該晒大家
而家美國同英國都出口屌9香港一國兩制有問題,近呢幾年關於香港自由個啲問題越黎越多,bno有冇機會平權
夜啦瞓啦
公海又準備黎料

呼籲 係大規模續BNO潮出現前好去續

http://lih.kg/bEMPFS

LIHKG @ Android
留名
想問香港以外地區申請bno既方法係咪同香港一樣
會不會麻煩d?
除左英國本土外其他地方一樣
準備回答問題未
咁相係bb相 冇副署既情況下成功大不大
我睇另一個post好多人都原來冇副署都得
講緊都係bb相
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞