[切磋砥礪] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (19)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
質地好著得超舒服
佢地連cotton T-shirt 都好滑好舒服
最正就係佢地啲款噤睇
豪得黎又夠低調唔張揚
真係好多有錢人上連登
我屌你成£2300
你就係其中一個
Baby cashmere 冷外套萬零蚊咋
條fur值成皮野
諗緊下年去日本買件baby cashmere knitwear 或者reversible bomber
Btw我為咗呢件下一季未必有嘅冷外套放棄咗對berluti
如果我有錢就可以買埋
難得心頭好 我都買左件berluti turtleneck cashmere 來緊想買多件LP baby cashmere著

Btw我真係唔捨得買咁貴嘅嬲用來著係出面
Rich
唔係貴嘅著入面先唔捨得咩
我都預咗casual 著冬天春天返學著反正又冇同學會識
Btw我帶埋女朋友去睇佢都好鐘意lp買多咗條baby cashmere scarf 比佢
以後同佢買衫就gg
家下d學生哥咁有米嘅

有咩污糟/勾綫係咪最出面嗰件瀨野先
我草埋啲錢去grad trip但係冇人同我去女朋友返工又唔得閒去成個月

咁係嘅但係你鍚住用咪冇事
我自問對自己所擁有嘅嘢都好愛惜所以又冇呢方面嘅concern

Btw佢哋普通cashmere scarf 同Burberry 果啲差唔多價錢雖然冇咁多人識但係滑好多好扺玩
佢哋啲knitwear 真係世界級好著但係價錢上都算抵玩我見zegna 同brunello 都差唔多貴但質地同手工都係lp好啲
Brunello簡直係垃圾,試過一件混埋其他毛嘅cashmere,嘩你老味萬幾蚊嘅料衰過U記啊 吉頸吉到我,之後買多件全cashmere 25K 暖係好暖但一d都唔滑,過唔到心理嗰關兩件都退左
brunello都係好撚貴 寧願要LP
我老豆係zegna有個相熟sales過咗檔去brunello
我好奇入去睇吓佢地牌子同zegna係咪好似
點知其實啲product又貴質地又唔好
就算同zegna比佢地都比唔上
Ps zegna新出果隻oasi cashmere 都好過brunello
Berluti不了,除非bespoke
玩唔起LP成衣唯有買幾塊top China overcoating頂下癮
師兄berluti 萬幾蚊都不了要幾皮野bespoke
點會買唔起lp成衣
Berluti 我由中學時期已經鐘意但怕買咗返黎著返學比人笑老餅
Berluti playtime 都會俾人笑老餅?
我估牛肉巴已經離開左成衣好耐
想間下如果做trench coat有無邊間推介
係咪唔係間間有?
條Thread突然Rich到我等無法觸及的境界
好彩上次無整Cashmere Overcoat,唔係整左都用唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞