[切磋砥礪] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (19)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
唔會太膠,佢係半cotton半polyester。Suede就搵個正經賣皮褸嘅牌子算啦
呢塊係邊間布廠?想整條褲
solbiati
好似係咁串

咁樣,有冇可能睇得出?
應該正常calf skin
想買件西裝褸 不直$1000左右 去邊度睇好 巴打有冇好介紹
Thank you, 唔該晒
同意
其實Church's 係香港賣得貴
係英國online買3xxx有對Custom Grade

值呢個價啦
想請教吓alden啲size, 佢嘅us8係咪真係等如一般歐洲牌子uk7?

想上綱買又廢事落鋪浄試size

另外有冇咩網係平或者有discount畀1st time purchase
我喺farfetch買多,折上扺2k有對custom grade,
香港有折都ok嘅
唔係
X

唔膠
咁快手買咗?
啱啱返工去開個頭,去睇一睇。就買咗
本身唔諗住買呢隻色,不過着上去幾易襯。

件forest green都好鬼正
介唔介意分享下係邊買同價錢
新手,好似大家唔鍾意公開講名。
“屋s” ig 搵到 間野係尖沙咀
3180 一件
不過勝在有得試,試完之後去上網sales 買都得 不過sales經過啲research要留意番係咪made in England;好似好多人中過伏

本身以為我着34但係原來36先啱,又或者38都得如果想鬆啲嘅話。(suit eu44)
唔同size着上去感覺差好遠(意思係你想上去想要咩效果

有啲長氣sorry, just my two cents
明晒

之前想買件barbour不過著上身覺得唔係好襯,搵日去試下呢件先
現成鞋黎講 tods如果有折2千幾蚊抵唔抵玩
著你揸車,行地氈ok,行街就不了。
個底不是設計來行街的
有件cross over粉籃色,但係機䄛rib cuff有啲麻煩,箸恤衫有啲唔舒服
Tods 真係要嚟落船箸
唔明點當daily shoes
唔該曬
tods有隻底係咁 勉強可以city walking
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞