[切磋砥礪] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (19)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
Bingo!!
買多對鞋隔住著,襟用唔只一倍的
另外可以補番塊裡皮,不過唔係間間做得好,因為要對窿車番先very good.有D只是求其黐塊皮上去。
正野喎
認真問 而家有三對鞋 兩黑一啡
都係呢年買 價錢介乎2K~3K

想問下你覺得三對輪流著可以著幾多年
全皮底 打鐵頭
如果好好保養,應該可以著十年,不過都要視乎對鞋的用料質數。
我除了波鞋拖鞋,都無乜鞋著唔到十年。
皮底就視乎你行幾多同乜牌子,三對輪流,我估兩年左右要換。
L&F第一對GMTO Garnet Shell Full Strap,做工幾好,係邊位車線有少少暴走
佢哋啲鞋如何? 之前有興趣佢哋對spectator,但係見唔係好多review 同info,就放棄左
Private Brand計價錢值返手工,用料唔錯,係設計偏保守,始終Patrik有講佢中意做好最傳統既Pattern先

Fitting計,Loafer版T Last Toe room都足夠,Vamp/Instep比Carmina Rain低,Heel Cup包覆幾好,甚至著左no show sock時係有少少難除,新鞋來計對我咁瘦踭係好事
Paraboot係咪得incredible有?
仲有冇巴打會join Irish Linen 團
係咪有個tg group?
係,想join 留tg
可以加入嗎?

entropy00
sanders d 鞋好唔好 睇款好似幾靚 價錢又岩筆直 定有其他更好🙏🏻🙏🏻
Hoxx?
真係好紅
咩牛來的
1920 cut 舊 Denime
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞