[切磋砥礪] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (19)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
我又唔係咁認為啵
都啱 睇下咩圈子
用幼沙紙磨平、補色、上蠟。
其實唔異類,我返工個層好多人咁著

你個肥妹同事食好多煙
唔該牛巴同蛋爺

睇完youtube條片想問吓用Saphir支renovating cream夠唔夠?

https://youtu.be/BRG1OiO75kg
吓!我啲衣著正常過正常喎
果個幾難用其實
7成人著西褲都係低腰
LH入左個新牌子 TLB
新手唔識 但睇實物見到鞋形幾靚
都成三千蚊 上網又唔見有人討論呢個牌子
想請教下值唔值得買?定係呢個價位買返carmina好啲?
Tony 既 Last 再Refine點就好
個價低過Carmina現價,起碼皮同手工水平相近
https://www.wolverine.com/US/en/1000-mile-135-ltd-boot/33072M.html
wolverine 又出馬屎忽版1000mile
有冇人有興趣
leffot 影D相靚好多
https://leffot.com/shop/shoes/styles/wolverine-135ltd-color-8-shell.html
5年前第一次入皮鞋POST就係買左對1000mile,仲著緊
純粹我圈子,又或者接觸嘅人,冇人咁着

佢得閒無聊就落去食
fg想買套西裝for第時見工, 筆直2000-2500
上網爬完文, 搵返以前Post頭條list, 見到間間都有讚有彈
龍將, 中興, 貴族, 大華有冇巴打試過係Okay?
我知呢個筆直好難要求啲咩, 只係想件老西稱身啲
定係應該去g2000買套slimcut算?
個list係我幾年習合幾個巴打既報價寫既,過左咁耐好多都加哂價,唔update架喇
上網爬完文, 搵返以前Post頭條list, 見到間間都有讚有彈
個list係我幾年習合幾個巴打既報價寫既,過左咁耐好多都加哂價,唔update架喇
有彈有讚是正常的,就算貴到萬幾蚊套的陳記培記都一樣係有讚有彈。
想比二三千蚊而有萬幾蚊的效果?咁可以唔使搵/諗,無D咁嘅鋪頭
蛋哥講得岩,再者:d街坊師傅經巴打吹奏完d野做唔切,難免會出現 加價/跌walt/排好耐。而且多數要你比出好detail既指示先會做得好,唔好期望一開始會幫你設計到岩你心水
香港地 做生意嘅人成日都講有買錯無賣錯
打得開門做生意有幾多個係藝術行頭吖 收得咩價錢就預咗出得咩貨色 有好多嘢你有要求 加錢咪有得傾
我而家班同事差唔多個個t shirt返工,得我仲恤衫西褲
你哋會點清潔鞋籠?鞋入面索滿汗,尤其係loafers, 成日唔著襪,鞋入面好污糟⋯ 又唔洗得
同問,見佢又做緊週年優惠,有啲興趣
https://youtu.be/Rbigp7uSHyI

上網睇片,好似幾正
所以我咪異類囉,間房凍我tie都打埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞