[切磋砥礪] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (19)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
成年無落新單
你啲長衫係咩一回事?
舊單 由落單到收貨等成年
師傅都成日嘈退休
至於之前自爆果件成兩年 最近要拎去修細啫
筆直3000 有咩brand ge皮鞋推薦
想係香港買
中褸 5-6k係咪 suit supply算 唔覺邊間有特別post圖
Yanagimachi黎香港trunk show
今鋪大獲喇
有錢啦 請食grand cafe啦
多謝太子爺
又想問safari jacket嘅問題 今日收工終於去左一間睇。想問個領 (見圖) 係咪一定靠燙 (問左佢地係燙)? 如果洗件衫會唔會冇哂個形?係咪洗完要自己燙? 還是造工靚冇呢個問題?

仍在學習中謝各位
洗完熨,或者成塊領唔好熨死都得
拿,我就疊埋心水等拎鞋姐
輕輕鬆鬆鄧梓峰
坐等大王請食國金軒
莫講話入座 經過都唔敢
Just received a pair of trousers from Anthology. Some alterations are still needed.
岩岩行過g2k依加好似想走高檔路線
係度賣緊咩日本同意大利料起馬要2000up
想問下巴打覺得龍將好定詳興cutting.會好d
Budget 應該1500below
千幾真係無乜好考慮 岩身已經好好
唔睇埋g2k
呀...想問下各位巴打會唔會有訂錯左size 擺係度又唔知做咩既皮鞋想賣返出黎?
減少浪費

(講緊全新)

我唔太熟...
自己係想搵黑色 Quarter Brogue / 就咁oxford既
學生哥 廿歲仔 budget 3000 可以去邊到做一套
希望大家唔好笑 真心求教
巴打們有無啲好嘅造bespoke dressing shirt嘅地方介紹下?
Budget大概千零蚊到
利申 窮學生
依家窮學生有錢過返工既
搵間熟既裁縫鋪實畀到你
千零蚊直上AC都得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞