有冇人對急救零認識?

754 回覆
2323 Like 29 Dislike
Scenario , 有個人係你面前,
然後情況變你要做d乜,跟protocol 做
再變 你又再做d乜咁,

加mc題筆試
如果呢樣係普通人學完都係做唔到 咁就唔會有cpr課程既出現啦 點解佢要教人做cpr姐? 又唔見有個割盲腸手術課程俾普通人讀?

唔係話學完就乜都識 情況複雜自己handle唔到梗係唔救啦 如果好簡單有個人係你面前暈左 你識cpr真係有機會救到佢 生死可能就係在於呢幾分鐘 好過乜都唔做係度等死

不過同你講都哂撚氣 你根本為駁而駁
你先on9
當cpr萬能藥咁用
開機 貼pad 插制
interesting 你係aetc上既?
屌你老母 呢啲人講多兩句都曬尻氣
cpr救人個陣個側邊一齊duty個心臟科醫生話撳斷曬啲肋骨就啱

cpr唔係萬能藥不過佢無pulse 無rr 唔cpr就死尻緊姐
cpr+aed+大A 我淨係識呢啲 不服來辯

上面舊野係邊度有得讀
AETC , CMC 都有啦,
考試模式一樣
AETC 有,
主要教你有咩 氣道處理,即係有咩喉可以插,
同埋最主要係教點樣移動個傷者,
例如係車入面點上擔架,係地上面點上擔架。
用邊隻擔架咁囉,淨係記得剷床幾好用。
你老母臭閪 你有冇問醫生佢會唔會去做cpr
醫生基本都唔撚做cpr
你返波台啦
返波台啦 柒閪
我咁撚樣都叫波台人既話
基本上有開post都係波台人啦

實際生活中,只有13%接受CPR搶救成功的患者能最終康復。
原文網址:https://read01.com/z06xPA.html
AED好似要學過先比用
早啲唞啦
Lm
咁你需唔需要睇英文
LM

利申:ACLS啱啱過咗期
https://cpr.heart.org/idc/groups/ahaecc-public/@wcm/@ecc/documents/downloadable/ucm_493890.pdf
你慢慢睇啦 柒下柒下
成撚日睇aha啲"街拉"啦

重申一次 無機會唔等於唔救
如果你想啲醫護人員咁對你 或者 你屋企人
你咪係個心口刻撚住DNR 咯
記撚住刻喎
好用啊嗎
方便又快捷
你嬲鳩我都冇用
送佢入醫院比醫生救已經係最佳辦法
唔係自己on99玩醫生遊戲
pre-hospital 聽撚過未啊柒碌
你都係番波台啦
番你老母閪啦 番
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞