有冇人對急救零認識?

754 回覆
2323 Like 29 Dislike
lm學野
唔需要偏左咁按?
比時候recoil,但掌心又唔可以離開,有d難掌握
邊個法律節目 邊個律師意見
我都想睇下
AETC
跟本就應該將first aid放入常規學校教學,兩三年上一次都好
如果成事
st John,Red Cross就fat fat啦
lm
我2017年個陣仲有
不過老實講就無乜用 接得比較嚴重既trauma case係炒road bike 好少用用到access教既野
利申 驗身唔驗腦
請問CPR壓5cm係咩意思?即係要壓深5cm咁恐怖?
我唔係救護啊
我係腐爛的人
PHTLS 通常係st John d人讀 內容似ITLS
AMLS未聽過
我都想上埋phtls 但唔係正莊人 好似貴d
我覺得真係用到落patient 而吊到佢命就得 唔好理邊樣佔比多d
巴打你正莊?
有興趣就落坑啦 幾好玩
自間垃圾2a3o都殺
廢老咪搞
我唔會救

當我做左老人時如果突然cardiac arrest
我都唔想有人救
死唔可怕
死之前要受病受痛先可怕
AED有無得賣?想買部擺屋企應急
一睇你個回覆就知你冇上過first aid或者cpr既課程啦
果陣去st john上aed同cpr 個導師都講明做cpr係要好大力壓落去先有用 而且過程係有機會整斷骨 但係對一個冇呼吸脈搏既人黎講最急切係令佢恢復心跳維持生命 如果唔係佢好快會死 至於斷骨其實好快會復原
你對住舊泥膠公仔玩2野就當自己咩都識?
睇到呢個post就知無知係好可怕,香港作為一個現代城市都仲有人講得出“唔會救因為驚上身”呢d說話,表面就話自己好過大陸人點點點,實質根本一尻樣
不過都唔應該怪你地,因為政府從來都無重視“急救”呢樣野,淨係識推埋d濕尻普教中,反而呢d應有基本技能就唔教
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞