做過輕鐵查飛,你問我慢慢答

753 回覆
95 Like 233 Dislike
就收工,上車再回
試過拍左八達通,之後查票扮走,跑到老遠,之後條友真係跑黎,
之後佢check完機發現我有入閘

哈哈,好玩

都係做野時間,查果個通常都無所謂

咁博命跑黎為乜呢
講返90分鐘搭來搭去個例,比你check到又點,我係唔撚比ID卡你登記咬我食?

係架,唔單止重複車站,無票乘車同無效車票都一樣,你唔俾身份證,我抄唔到料,咁就報警等差佬搞。
一報警就係帶隊寫報告,關我地小薯仔撚事

呢招我地以前都研究過
一班人入面一兩個買飛 然後有人查飛既話果兩個落車跑
追得黎車上既人就冇事

另外我想問下 如果過左兩個鐘 又係初犯
寫信係咪通常打得甩?身邊有人試過
唔知佢係好彩定點

哈哈,好玩

都係做野時間,查果個通常都無所謂

咁博命跑黎為乜呢

為⋯⋯做樣。
見過最聰明既逃票方法係咩 直接跑走?

落車果個有飛,車上面果個無
有飛果個係車廂行黎行去扮淆底,引哂啲查飛落車,無果個原車走。

遇過一次,無浪費過一點體力,其實好醒
果一刻覺得對方好勁,兵法大家咁款,呢招咪公子獻頭?!

可惜棋差一著,下個站都有人查緊飛

以前試過回程無買飛,去到總站都仲有人查飛
唯有用上一程果張飛頂硬上
點知又過到骨
如果行大運,安定(碼頭方向上614P, 起碼頭轉615P, 再坐去兆康轉614P), 之後市中心先真落車,會不會有事?
講返90分鐘搭來搭去個例,比你check到又點,我係唔撚比ID卡你登記咬我食?

係架,唔單止重複車站,無票乘車同無效車票都一樣,你唔俾身份證,我抄唔到料,咁就報警等差佬搞。

問題係你報警有乜用?你無權留低我,你埋來我一手就推開你呢啲柒頭啦
有friend試過冇買車票跑走,之後比黃精靈一部check票機扔埋去後腦到
尋日喺度撚地鐵個查飛狗
晨早流流同我由閘機陪我跑到月台車頭
仲要兩個追我一個都追我唔到
利申 最後比咗張八達通同學生證佢

香港多幾個你呢d on9就仆街

仆街 原來唔搭得回頭車既咩
十幾年都係咁搭

仆街 原來唔搭得回頭車既咩
十幾年都係咁搭

搭咗廿幾年都會咁搭,多數啲黃精靈都唔敢埋來查 真係好想試下,實玩佢地,一定唔會比佢抄再慢慢走
紅色線有兩個山字頭嘅站,你地平時係咪有共識好少會入去?
樓主覺得邊個屆別GE人最多搭霸王車?
學生?打工仔?老人家?南亞人?男多定女多?

阿嬸、蝻
學生都多。

個個屆別都有唔同反應。
紋身佬最少,又最好人
輕鐵站d閉路電視,車箱閉路電視,kerp幾耐delete?
如果行大運,安定(碼頭方向上614P, 起碼頭轉615P, 再坐去兆康轉614P), 之後市中心先真落車,會不會有事?

唔會
我例牌唔比錢 唔想比狗鐵賺

好耐之前有人查照跑 基本上你地係完全冇追既意欲

比d誠意好冇 跑兩下都好

追你托,又唔是我賺

(發夢)細個好似試過一出門直接跑走上電梯
尋日喺度撚地鐵個查飛狗
晨早流流同我由閘機陪我跑到月台車頭
仲要兩個追我一個都追我唔到
利申 最後比咗張八達通同學生證佢

香港多幾個你呢d on9就仆街

由得佢玩,生活多樂趣

山景南北?
會入,唔關共識事,好難出返黎
如果我喺豐景園上車,去屯市
兩個鐘內搭番屋企,但喺兆麟落車
係咪冇可能會俾人捉?

幾好玩
西鐵係咪都會查飛?
skip左我

山景南北?
會入,唔關共識事,好難出返黎

唔怪得之,十幾廿年都見唔過五次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞