做過輕鐵查飛,你問我慢慢答

753 回覆
95 Like 233 Dislike
見到有人講傷天害理
笑死!免費比你搭好唔好 開善堂咩

無係mtr做

咁你揸咩?
巴士?

點解一定要揸車

你而家做咩工
學生八達通係半價即係小童價咁點解買小童飛又會捉 原則上一樣
另外,有冇遇到好麻煩既case
其實搭程輕鐵都係幾蚊,除左唔記得,唔拍卡啲人到底咩心態

咁你揸咩?
巴士?

點解一定要揸車

你而家做咩工

出左去做文職,HR
不是mtr
其實搭程輕鐵都係幾蚊,除左唔記得,唔拍卡啲人到底咩心態

中國人既醜陋
其實都好多趣事

學生八達通係平過優惠票
你可能會問「屌!我俾多左錢仲要捉?」
因為你買左張你唔用得既車票,等於車票對你無效,所以其實佢係罰你車票無效,唔係罰你買錯車票。

麻煩case一定有,想聽邊種?

學生八達通係平過優惠票
因為你買左張你唔用得既車票,等於車票對你無效,所以其實佢係罰你車票無效,唔係罰你買錯車票。

有無D慘情CASE?
咁如有我喺天逸705上車去天瑞食飯
食完飯天瑞上705番天逸得唔得
其實都好多趣事

我試過三個月內罰同一個靚仔6次(14、5歲左右)
尾二果次未開車門已經對望,一開門我地兩個同一時間講「屌!又係你」

反正佢都無錢交,爛命一條咁款,抵死在佢次次都有唔同理由,急屎又有,無錢又有,張飛俾左條女又有,跌左張飛又有,好撚有創意。
當我係田景拍卡
查飛時架車向緊田景方向, 仲有幾個站先到
入閘時間已經個幾鐘
我擺明係搭緊倒頭車
但我解釋係兜左個大圈
咁鋤唔鋤得入?

sorry for 1999
其實都好多趣事

尾二果次未開車門已經對望,一開門我地兩個同一時間講「屌!又係你」

反正佢都無錢交,爛命一條咁款,抵死在佢次次都有唔同理由,急屎又有,無錢又有,張飛俾左條女又有,跌左張飛又有,好撚有創意。

咁係咪照捉佢先
咁如有我喺天逸705上車去天瑞食飯
食完飯天瑞上705番天逸得唔得

天恆落車行返去啦
當我係田景拍卡
查飛時架車向緊田景方向, 仲有幾個站先到
入閘時間已經個幾鐘
我擺明係搭緊倒頭車
但我解釋係兜左個大圈
咁鋤唔鋤得入?

sorry for 1999

會睇入閘時間夠唔夠坐一個圈

咁係咪照捉佢先

梗係!佢又唔介意 兩手空空,連張八達通都無⋯我直頭同佢講「下次俾下面,過鐘飛你都執一張丫」
有時幾個職員入輕車廂鐵查飛,有無機會避得開?
比人捉用老人卡同無拍卡
點罰法?
捉過幾次會點?

一樣罰咁多
捉一次罰一次

聽人講唔係衰過幾次
越罰越重...仲要無話隔幾耐先洗底
原來假架

學生八達通係平過優惠票

有無D慘情CASE?

成身血夠唔夠慘
幾條靚仔俾人「僕」(埋伏)
打到成件校服都係血,應該係走緊果陣見有輕鐵就上車
比人捉用老人卡同無拍卡
點罰法?
捉過幾次會點?

一樣罰咁多
捉一次罰一次

聽人講唔係衰過幾次
原來假架

邊個鳩吹
有時幾個職員入輕車廂鐵查飛,有無機會避得開?

得你一個人的話,無
比人捉用老人卡同無拍卡
點罰法?
捉過幾次會點?

一樣罰咁多
捉一次罰一次

聽人講唔係衰過幾次
原來假架

邊個鳩吹

通常邊個站check得最多
尋日喺度撚地鐵個查飛狗
晨早流流同我由閘機陪我跑到月台車頭
仲要兩個追我一個都追我唔到
利申 最後比咗張八達通同學生證佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞