做過輕鐵查飛,你問我慢慢答

753 回覆
95 Like 233 Dislike
屌你老母 我成十幾歲仔先第一次去屯門
問啲fd又話輕鐵係地鐵補償佢地成日唔準時起黎益街坊唔洗比錢
去到又真係好似無個閘口比錢
屌你老母
點知搭左一個站就上黎查飛
我同條女兩個人一人480蚊呀
屌你老母
兩個960呀
仲比條女呻鳩我呀
而家散撚埋啦 成世一個人呀
我屌哂你地老母呀

輕鐵唔係290咩

記撚得咩 幾年前 我仲記得岩岩㩒完500一陣就無撚左仲要問條女拎住先
屌你老母
屌你老母
兩個960呀
仲比條女呻鳩我呀
我屌哂你地老母呀

輕鐵唔係290咩

記撚得咩 幾年前 我仲記得岩岩㩒完500一陣就無撚左仲要問條女拎住先

會唔會記錯左你搭左火車?
屌你老母
屌你老母
兩個960呀
仲比條女呻鳩我呀
我屌哂你地老母呀

點解要咁對呀 點解呀

條女坤鳩你咩呀?

知鳩咩口upup咁個個呀婆 又唔知想點咁
屌你老母
屌你老母
兩個960呀
仲比條女呻鳩我呀
我屌哂你地老母呀

輕鐵唔係290咩

on99

輕鐵唔係290咩

開什麼玩笑呀 屯門喎
天水圍循環線點計
我天耀上車 搭706 去到天湖俾你查飛
咁計唔計倒頭
想去天慈 但搭錯方向

同埋你地話睇入站時間
唔俾我係月台等人?
等左成半個鐘先上車

輕鐵唔係290咩

開什麼玩笑呀 屯門喎

唔好意思 我以為你痴線 所以先鳩up

堅無比查飛狗查過

敢問大俠若然俾人查,你會點玩佢地同埋有咩技能令你可以唔俾佢地抄再慢慢走呢??

佢會同人好型咁嘈兩句
嘈完人地報警
人地再告佢浪費警力

所以我回佢都廢尻事,嘥時間
巴打 我反而想聽下蝻有咩沖擊事件?
又或者有無咩事令你最激氣
最主要想聽蝻d野
利申:唔係住新西 逢新年先會入1次
次次見到蝻帶一家大細入黎就想知佢有冇拍卡

蝻係咁多種最無賴,係最!
成日扮唔識中文,一見查飛就就拎張過膠撚屌野出反fing fing下,差佬黎到都無佢乎。
不過見到差佬就會講返中文,因為驚差佬「塔」佢返去,但都係賴死,不過就例牌唔會走,因為賴皮。而蝻既細路係最嘈!無錯!又係最!

我親眼見過幾個十二三既蝻係車度打個蝗細路,蝗老母係度大吵大叫,我地做得乜?
報落囉 唔通幫你打返佢?

最激氣真係無乜,樓上果啲咩因住收尾幾年、係狗、係仆街、咁多人死唔見你死之類,開頭一個月都唔開心,之後睇化左,唯一唔鋸係阻收工同阻食飯囉

有次有個女人拎部電話出黎話要影我,我職員證、名牌俾哂佢睇,親口重覆自己個名三次,佢都讀錯。最後我發現佢部電話根本無鏡頭⋯⋯
屌你老母
屌你老母
兩個960呀
仲比條女呻鳩我呀
我屌哂你地老母呀

第一,輕鐵起好係1987年,88年開通。
第二,開放式入閘,乘客須知有教你點有效乘車
第三,輕鐵咁多年徵收附加費都係290,兩個人加埋係580

最後,氹返條女啦,錢無左可以再搵過,係一個早餐都可以食成舊水既年代,一千幾百算得乜
最主要想聽蝻d野

成日扮唔識中文,一見查飛就就拎張過膠撚屌野出反fing fing下,差佬黎到都無佢乎。
不過見到差佬就會講返中文,因為驚差佬「塔」佢返去,但都係賴死,不過就例牌唔會走,因為賴皮。而蝻既細路係最嘈!無錯!又係最!

我親眼見過幾個十二三既蝻係車度打個蝗細路,蝗老母係度大吵大叫,我地做得乜?

最激氣真係無乜,樓上果啲咩因住收尾幾年、係狗、係仆街、咁多人死唔見你死之類,開頭一個月都唔開心,之後睇化左,唯一唔鋸係阻收工同阻食飯囉

有次有個女人拎部電話出黎話要影我,我職員證、名牌俾哂佢睇,親口重覆自己個名三次,佢都讀錯。最後我發現佢部電話根本無鏡頭⋯⋯

蝻真係好撚無賴 佢個張野係行街紙?
差佬無佢符姐 但你代表地鐵 點解唔可以出告票?
所以話蝻與潑婦難養也
屌你老母
屌你老母
兩個960呀
仲比條女呻鳩我呀
我屌哂你地老母呀

第一,輕鐵起好係1987年,88年開通。
第二,開放式入閘,乘客須知有教你點有效乘車
第三,輕鐵咁多年徵收附加費都係290,兩個人加埋係580

最後,氹返條女啦,錢無左可以再搵過,係一個早餐都可以食成舊水既年代,一千幾百算得乜

無啦 已經太遲啦
後生仔用老人卡捉到會點罰
天水圍循環線點計
咁計唔計倒頭
想去天慈 但搭錯方向

同埋你地話睇入站時間
唔俾我係月台等人?
等左成半個鐘先上車

俾,所以係睇短唔係睇長,你十五分鐘入閘時間同我兜左一個圈,我想放你都唔得
後生仔用老人卡捉到會點罰

無效車票,承惠290
其實check飛係咪有飛就得 唔會check得咁detail 過左時 唔岩日期係咪好小理
轉去天水圍西鐵呢 點捉 上面都有機
買左全月通 搭輕鐵唔啪卡 會唔會捉

讀中學時有次以為自己冇拍卡入閘,諗著早一個站落車,點知仆你戈田竹口街一落車時偏偏撞正查飛 又唔敢衝返上車,我惟有靜靜雞走人,走時有個查飛見到我,我當場嚇親 但又要扮鎮定,點知佢竟然冇走嚟check我,我個心都定返啲
之後行咗一個站,我屎忽痕走去拍卡睇下係咪真係冇入閘啦,點知原來有入到...... 仲等我驚咗陣
最主要想聽蝻d野

蝻真係好撚無賴 佢個張野係行街紙?
差佬無佢符姐 但你代表地鐵 點解唔可以出告票?
所以話蝻與潑婦難養也

因為唔夠料,出唔到,佢張撚屌野都唔知係唔係行街紙,抄完個名,抄埋個地址你慌佢又會交咩
BTW, 如果我搭完西鐵轉輕鐵唔記得拍會唔會罰,因為我成日都唔記得拍的,但好好彩一次都冇俾人捉到
買左全月通 搭輕鐵唔啪卡 會唔會捉

唔會 唔拍唔罰 拍左唔扣錢
其實check飛係咪有飛就得 唔會check得咁detail 過左時 唔岩日期係咪好小理

過時一兩分鐘,我會當睇唔到(僅代表本人立場)
日期錯你擺明水鳩我啦 執返張今日丫喂
天水圍循環線點計
咁計唔計倒頭
想去天慈 但搭錯方向

同埋你地話睇入站時間
唔俾我係月台等人?
等左成半個鐘先上車

俾,所以係睇短唔係睇長,你十五分鐘入閘時間同我兜左一個圈,我想放你都唔得

即係可以天耀上 搭706去天湖落車?

等人都唔俾
又話可以站站落月台坐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞