做過輕鐵查飛,你問我慢慢答

753 回覆
95 Like 233 Dislike
如果買飛 3區去3區
係咪可以係3區内任搭?

不可重複車站

買飛你地都check 到我邊個站買?

終於有人問
睇到 張飛有寫

不可重複車站

終於有人問
睇到 張飛有寫

點睇?

問題係你報警有乜用?你無權留低我,你埋來我一手就推開你呢啲柒頭啦

你郁手,成隊就會禁低你
老實講,雖然我無得罪你你又辣我,我都係想心平氣和同你講。

無輕鐵查飛針對乘客,通常都係乘客玩野先,一開始抱有敵意,不過做左一年已經練就一身EQ,因為你針對既係套制服而不是我,你真係郁手推一個,其他人會幫手,因為輕鐵無閘無遮無掩,只淨低團隊精神。

你問我報警有咩用?
我答你,節省你我雙方時間,因為你唔合作,而我要工作既同時注定唔可能達成和解,報警就係等第三者處理,我可以好負責任咁同你講,報左警,你任何資料都唔會落我手,個層面會去到你自己同港鐵搞,我樂得清閒做少好多。

做狗做到咁認真

哈哈,可能你覺得狗啦
我就覺得只係想無穿無爛平安歸家,有錢邊個想做閪工?
當年畢業變失業,做剪片俾人壓到六千一個月,飯錢都唔夠俾,咪搵份工做住先。

你可能覺得助紂為虐,至少我同好多客,罰過未罰過都做到朋友,呢份工教識我,呢個世界好多偏激既人需要體諒。

屌呢個世界痴撚左線
搭車唔比錢仲話人地做狗
呢個世界窮仲賤過做雞做狗啦
人地都係打份工姐

係架,唔單止重複車站,無票乘車同無效車票都一樣,你唔俾身份證,我抄唔到料,咁就報警等差佬搞。
一報警就係帶隊寫報告,關我地小薯仔撚事

仆街 原來唔搭得回頭車既咩
十幾年都係咁搭

搭咗廿幾年都會咁搭,多數啲黃精靈都唔敢埋來查 真係好想試下,實玩佢地,一定唔會比佢抄再慢慢走

唔敢查??唔會俾佢地抄再慢慢走??你當自己係689定葉問??

笑左佢當自己係咩

你郁手,成隊就會禁低你
老實講,雖然我無得罪你你又辣我,我都係想心平氣和同你講。

無輕鐵查飛針對乘客,通常都係乘客玩野先,一開始抱有敵意,不過做左一年已經練就一身EQ,因為你針對既係套制服而不是我,你真係郁手推一個,其他人會幫手,因為輕鐵無閘無遮無掩,只淨低團隊精神。

你問我報警有咩用?
我答你,節省你我雙方時間,因為你唔合作,而我要工作既同時注定唔可能達成和解,報警就係等第三者處理,我可以好負責任咁同你講,報左警,你任何資料都唔會落我手,個層面會去到你自己同港鐵搞,我樂得清閒做少好多。

做狗做到咁認真

哈哈,可能你覺得狗啦
我就覺得只係想無穿無爛平安歸家,有錢邊個想做閪工?
當年畢業變失業,做剪片俾人壓到六千一個月,飯錢都唔夠俾,咪搵份工做住先。

你可能覺得助紂為虐,至少我同好多客,罰過未罰過都做到朋友,呢份工教識我,呢個世界好多偏激既人需要體諒。

我覺得條友自己認真D喎,
屌輕鐵都咁撚平,咁都唔比錢,平時咬開老綜?
口口聲聲唔想比錢狗鐵賺,咁你咪唔撚好搭囉,
又要搭又要逃票,以為自己挑戰緊制度?
要挑戰制度一係你搞Petition,有本事逐步搞冧狗鐵,
唔撚係你on99一人逃票又推人又盛仲係度笑鳩人地認真,
你張飛值幾錢呀?幾蚊咋on9

終於有人問
睇到 張飛有寫

點睇?

屯西
兆康
石排

唔知有無記錯,畢竟幾年無接觸

搭咗廿幾年都會咁搭,多數啲黃精靈都唔敢埋來查 真係好想試下,實玩佢地,一定唔會比佢抄再慢慢走

唔敢查??唔會俾佢地抄再慢慢走??你當自己係689定葉問??

堅無比查飛狗查過

敢問大俠若然俾人查,你會點玩佢地同埋有咩技能令你可以唔俾佢地抄再慢慢走呢??

佢會同人好型咁嘈兩句
嘈完人地報警
人地再告佢浪費警力

終於有人問
睇到 張飛有寫

點睇?

屯西
兆康
石排

睇右下no.?

點睇?

屯西
兆康
石排

睇右下no.?

係,呢個都唔算秘密,你細心就會留意到每個站有自己號碼
如果我係全月通唔記得拍卡會唔會罰?

呢個真係萬人迷思
唔會

唔係西鐵落車 轉乘優惠
日常咁搭 唔拍得唔得?
拍左會唔會扣錢

屯西
兆康
石排

睇右下no.?

咁你地係咪要記晒咁多個站no.?
如果我係全月通唔記得拍卡會唔會罰?

呢個真係萬人迷思
唔會

唔係西鐵落車 轉乘優惠
日常咁搭 唔拍得唔得?
拍左會唔會扣錢

西鐵全月通,拍左唔會扣錢
唔拍唔會罰你

睇右下no.?

係,一定要記
四五年前我仲係學生
當時放學搭輕鐵返屋企 有拍到卡
下個站就有人入車查飛 我心諗個下唔怕有拍到卡
點知佢地check哂成車 係無check我
我個時仲同一個查飛既企係車箱最後
到我一落車拍卡出站 原來我張卡入站個時無感應好!
個下心情真係好驚險

仲有一次五六個月前
放工天水圍西鐵站搭車返屋企 我無搭到西鐵所以無轉乘優惠 又趕住上車 無拍到卡
點知一到天悅站有人查飛 個下驚撚到我
佢地無上車查 咁岩天悅捉到人無拍卡
再到下一個站 天秀都有人查飛 我個下個心就黎嚇到跳出黎 到最後 佢地都無上到車 到下一個站我即刻落車行返屋企
當時既心情真係難以形容

巴打我都係咁
我以為有拍 大安旨意拎定張八達通出黎諗住比佢地
點知無check我,我出閘先知原來無拍
紅色線有兩個山字頭嘅站,你地平時係咪有共識好少會入去?

山景南北?
會入,唔關共識事,好難出返黎

唔係住新界西 個兩個站做咩事?

得一條線上去,行單程,等好耐

嚇得我又話咩有共識
以為有靈異野

係,一定要記

唔係住新界西 個兩個站做咩事?

得一條線上去,行單程,等好耐

嚇得我又話咩有共識
以為有靈異野

靈異野我未遇過,啲大師兄就有提過下,唔知吹水定堅料
巴打 我反而想聽下蝻有咩沖擊事件?
又或者有無咩事令你最激氣
最主要想聽蝻d野
利申:唔係住新西 逢新年先會入1次
次次見到蝻帶一家大細入黎就想知佢有冇拍卡

屯西
兆康
石排

睇右下no.?

重等我都成日以為買飛可以無限來回搭
屌你老母 我成十幾歲仔先第一次去屯門
問啲fd又話輕鐵係地鐵補償佢地成日唔準時起黎益街坊唔洗比錢
去到又真係好似無個閘口比錢
屌你老母
點知搭左一個站就上黎查飛
我同條女兩個人一人480蚊呀
屌你老母
兩個960呀
仲比條女呻鳩我呀
而家散撚埋啦 成世一個人呀
我屌哂你地老母呀
屌你老母
屌你老母
兩個960呀
仲比條女呻鳩我呀
我屌哂你地老母呀

點解要咁對呀 點解呀
屌你老母
屌你老母
兩個960呀
仲比條女呻鳩我呀
我屌哂你地老母呀

輕鐵唔係290咩
四五年前我仲係學生
當時放學搭輕鐵返屋企 有拍到卡
下個站就有人入車查飛 我心諗個下唔怕有拍到卡
點知佢地check哂成車 係無check我
我個時仲同一個查飛既企係車箱最後
到我一落車拍卡出站 原來我張卡入站個時無感應好!
個下心情真係好驚險

仲有一次五六個月前
放工天水圍西鐵站搭車返屋企 我無搭到西鐵所以無轉乘優惠 又趕住上車 無拍到卡
點知一到天悅站有人查飛 個下驚撚到我
佢地無上車查 咁岩天悅捉到人無拍卡
再到下一個站 天秀都有人查飛 我個下個心就黎嚇到跳出黎 到最後 佢地都無上到車 到下一個站我即刻落車行返屋企
當時既心情真係難以形容

巴打..我可能同你同一架705 當年我仲記得有一個阿伯 屌鳩佢哋話 啱啱個站先有人查完 下個站又查
屌你老母
屌你老母
兩個960呀
仲比條女呻鳩我呀
我屌哂你地老母呀

點解要咁對呀 點解呀

條女坤鳩你咩呀?
成日坐705/6遊花園 會唔會畀人捉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞