做過輕鐵查飛,你問我慢慢答

753 回覆
95 Like 233 Dislike
如果買咗全月通,搭輕鐵仲要唔要拍卡
我例牌唔比錢 唔想比狗鐵賺

好耐之前有人查照跑 基本上你地係完全冇追既意欲

比d誠意好冇 跑兩下都好

追你托,又唔是我賺
原來搭同一個站2次都唔得
比人捉個個講其他人既名,其他地址
咁你點收佢錢?
見過最聰明既逃票方法係咩 直接跑走?

落車果個有飛,車上面果個無
有飛果個係車廂行黎行去扮淆底,引哂啲查飛落車,無果個原車走。

遇過一次,無浪費過一點體力,其實好醒
果一刻覺得對方好勁,兵法大家咁款,呢招咪公子獻頭?!

可惜棋差一著,下個站都有人查緊飛

有飛果個落車比佢查飛,扮搵八達通,搵到架車關門先搵到出黎,車上冇飛果個安全走左
有無D逃跑心得?
點先易撇甩D查飛佬?

如果逃跑捉到會唔會罰重D?
如果唔會幾大都試下跑
搭615P去到兆康想再搭(614p) 洗唔洗再出入站?
其實唔交錢會點
我上次俾人捉 話冇帶銀包
比左假身分證號碼同埋假地址

你係身份證字號產生器?
佢地可以即時check個身份證堅定流。

我將我個身份證改一兩個字話我流咪話唔記得寫錯
有無D逃跑心得?
點先易撇甩D查飛佬?

如果逃跑捉到會唔會罰重D?
如果唔會幾大都試下跑

原來上面已經有人問左
順便一問
如果捉人亂過馬路
逃走會不會捉到
用銀座去元朗為例 正常要跟佢同一方向既就要705去到天逸轉車
但絕大部份人會去到天耀/坑尾村到轉761P
但呢種做法就係要去對面站
咁呢個情況比人捉到罰唔罰

銀座咪751/2號月台出坑尾落車同一個月台轉761p
如果你坐705就要搭到天逸行去2號月台轉761p或者天富落原月台轉761p

如果你坐去天耀就1號月台落過對面轉761p
呢個唔會罰,轉車之嘛。
樓主覺得邊個屆別GE人最多搭霸王車?
學生?打工仔?老人家?南亞人?男多定女多?
試過拍左八達通,之後查票扮走,跑到老遠,之後條友真係跑黎,
之後佢check完機發現我有入閘

哈哈,好玩
比人捉個個講其他人既名,其他地址
咁你點收佢錢?

身份證唔該
如果你話無帶,我又覺得你鳩吹,咁就會報警等警察搞
我例牌唔比錢 唔想比狗鐵賺

好耐之前有人查照跑 基本上你地係完全冇追既意欲

比d誠意好冇 跑兩下都好

追你托,又唔是我賺

所以搭輕鐵唔好比錢 比人捉果時肯跑就得

僅代表本人立場
搭615P去到兆康想再搭(614p) 洗唔洗再出入站?

唔洗
見過最聰明既逃票方法係咩 直接跑走?

落車果個有飛,車上面果個無
有飛果個係車廂行黎行去扮淆底,引哂啲查飛落車,無果個原車走。

遇過一次,無浪費過一點體力,其實好醒
果一刻覺得對方好勁,兵法大家咁款,呢招咪公子獻頭?!

可惜棋差一著,下個站都有人查緊飛

之前都有諗過
如果兩個一齊搭 一個有飛一個無飛
月台上又有黃精靈 有飛個個會落車俾人check
但係扮搵唔到張飛 拖住班人直至架車走
咁無飛個個就可以順利避過

btw check唔check到我本身係搭咩方向 有時純粹去拎少少野又唔想拍哂兩程 不過都係拍左
試過拍左八達通,之後查票扮走,跑到老遠,之後條友真係跑黎,
之後佢check完機發現我有入閘

哈哈,好玩

都係做野時間,查果個通常都無所謂

成身血夠唔夠慘
幾條靚仔俾人「僕」(埋伏)
打到成件校服都係血,應該係走緊果陣見有輕鐵就上車

呢D 有無人情講 定係照捉
佢都好慘姐

幫佢call白車,原先佢話「俾我走啦,黎到會打死我」之類,跟手有個大師兄好霸氣咁講「你係呢度最安全!我地係度佢唔敢上黎!」

所以真係睇人

如果照捉
肯定上報紙
其實唔交錢會點
我上次俾人捉 話冇帶銀包
比左假身分證號碼同埋假地址

你係身份證字號產生器?
佢地可以即時check個身份證堅定流。

我將我個身份證改一兩個字話我流咪話唔記得寫錯

身份證好難撞 你俾個錯既我就唔信你
通常都等差佬搞,唔曬你同我時間
講返90分鐘搭來搭去個例,比你check到又點,我係唔撚比ID卡你登記咬我食?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞