(講故)(穿越)武學大師係未來撞到一堆痴線佬 完結篇 post2

1001 回覆
83 Like 6 Dislike
講就話今話更新  但我好似都係甩左底…Sorry
我有個好嚴肅既問題要問大家
今次真係認真 唔係講笑
話說係大家熱情推post之下
我睇我個post2 應該唔頂得好耐 (完結篇完左成個post都未完)
我依個問題就係……
post 3個名有無好提議
靠我自己諗應該會繼承傳統 一個post 7過一個post
7住都好嘅
成個故完咗一齊再諗啦,
好想你可以出到書
改post名
叫<二十一世紀精神分裂者>
如果精神病可以令人有超能力,你覺得你會有咩能力?
穿越去左未來,啲痴線佬全部都有異能 wtf
巴打想呢幾頁揀咗名先,定完故先揀
其實我真心覺得巴打嗰故名唔應該用鳩的方向去諗,反而簡單三四個字的書名會較為適合。

嗰故的內容同文筆一啲都唔鳩,非常精彩引人入勝。如果繼續用鳩名做故名的話,一來會退卻一大批中意睇認真故的人入嚟睇的意欲,二來被你故名吸引到的人又會因為內容與「期望的鳩」大有不同而產生反差,到頭來只會吃力不討好。

當中我都係因為「狂人列傳」這個名被吸引入嚟,我個人認為真心有內涵的故都係盡量唔好用鳩名為好....

簡單三個字「白忠傳」都好過痴線佬穿越未來.....
《狂人列傳》
post 1
人死時居然會變成黑? !
Post 2
我穿越到未來成為滅世魔王? !
Post 3
滅世魔王原來係另一個平行時空既我? !
黑洞
留名
仆街 超越去左未來 一街都係痴線佬 你問我答
個故名已經爆晒劇
你叫d新讀者點
我咁先有興趣睇嘛
唔係個個想睇標題劇透
輕輕一推
在下以為,新post可叫《世道不公,也是無可奈何》

全篇小說最深刻宜句
聽日更新

多謝大家諗名 我諗到個認真d既名了 結左尾開估
多謝你咁欣賞我
個故本身其實都係行認真嚴肅
但我諗名就成日都係越諗越鳩
主要係覺得太難諗所以放棄治癒既心態
但無論係見到個名認真定鳩所以入黎既巴打 都好多謝你地支持
講到依個名 當係彩蛋同大家分享下佢
Crimson本身設定係真係癡線 貫徹番佢個能力名
但我後來都係保留左佢既理智 比佢Carry更認真既戲份
能力:唔做野都有錢收
病:妄想症

覆到你依句 我先發現自己頭先講果句好白痴
Post3就要用新名 點會結尾先開故
我諗依個程度既劇透都重可以既 始終平行時空既自己係劇情轉折既一部分 但黑忠現身既意義 始終係睇開先會理解
我真心覺得你依個名吸引過我諗果d
好灰
但真係似我諗名既方向
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞