[Sony/罪大]集中討論,竟然爆Post

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
想買A6000想知水貨有冇機會$3500買到包支kit

有無興趣買二手
我平時都好錫住用
機身無花
你係啱既2600賣俾你

有興趣買埋廣角就samyang12mm
$1200 (新鏡2xxx)

仲有1670z
$4000 (新鏡5xxx~6xxx)

巴打會否單賣枝samyang wide鏡
有興趣可email lihkg3hk@gmail.com

樣樣都抵到爛
買左舊淘寶35mm鏡,400蚊
想買A6000想知水貨有冇機會$3500買到包支kit

有無興趣買二手
我平時都好錫住用
機身無花
你係啱既2600賣俾你

有興趣買埋廣角就samyang12mm
$1200 (新鏡2xxx)

仲有1670z
$4000 (新鏡5xxx~6xxx)

巴打會否單賣枝samyang wide鏡
有興趣可email lihkg3hk@gmail.com

樣樣都抵到爛

巴打可唔可以單賣埋枝 1670z
email jestajack@gmail.com
好想買支WIDE 鏡

A7II 用家

最平應該係Samyang 14/2.8,預算唔係問題就睇你要輕定大光圈定變焦啦 

Samyang 呢支係咪裝唔到filter

裝到架
我有落filter
送埋俾你
係放俾呢度巴打先平咋
如果單賣貴多三兩百啦
當資助我入枝1635z
係放俾呢度巴打先平咋
如果單賣貴多三兩百啦
當資助我入枝1635z

加少少當然,無問題
Mail: acd3319@gmail.com
有冇人用過samyang 21 1.4 (apsc e mount)
窮人想買a7ii, 未來想入多一支prime (類近35/50) 同一支變焦 (類近24-70)

想問下有冇性價比最高既窮人推介

唔該大家

定焦50 Minolta MC 50mm PG F1.4 可以under 1K
係放俾呢度巴打先平咋
如果單賣貴多三兩百啦
當資助我入枝1635z

巴打, 有興趣買全套
email asd123lihkg@yahoo.com
窮人想買a7ii, 未來想入多一支prime (類近35/50) 同一支變焦 (類近24-70)

想問下有冇性價比最高既窮人推介

唔該大家

唔介意咪用kit效果唔錯 又平
唔係mc-11 + cannon 2470
個價都係比sony支2470 平成千
但重一半
有冇人用過a6300 + ea3 + sal1650?
係放俾呢度巴打先平咋
如果單賣貴多三兩百啦
當資助我入枝1635z

巴打, 有興趣買全套

You win
如果A7 II 買轉canon轉接環,MC-11 係咪夠做?係咪唔使metabones
買左碌 b 25f2
係放俾呢度巴打先平咋
如果單賣貴多三兩百啦
當資助我入枝1635z

巴打, 有興趣買全套

巴打pls check mail
係放俾呢度巴打先平咋
如果單賣貴多三兩百啦
當資助我入枝1635z

巴打, 有興趣買全套

歡迎巴打入坑
有消息指sony會出平價版85/1.8

但我估平極都要3-4k

但我估平極都要3-4k

sony平係5一6k

一般影下花同蟲蟲咁近距離如果gn30一40既燈夠唔夠用?

正路就夠嘅 

新出知tt350s 點睇?

功能少
無得s1s2引原廠閃
得2粒電回電慢

但我估平極都要3-4k

sony平係5一6k

應該好似fe 50 咁照搬a mount design

但我估平極都要3-4k

sony平係5一6k

未用過支50.8,a mount design畫質如何?
有冇人用過a6300 + ea3 + sal1650?

只用過a6000+ ea2 +1650
畫質一流對焦都快
第時升級都想試下a6300 + ea3 + sal1650
畫質對焦應該更正

但我估平極都要3-4k

sony平係5一6k

50mm 鏡double Gauss design
唔關a 唔a mount 事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞