[Sony/罪大]集中討論,竟然爆Post

1001 回覆
13 Like 1 Dislike

30.4 sigma

點解會推薦呢支嘅?巴打可唔可以分享下使用心得同埋優缺點,thx

平、抵、輕、銳利、F1.4淺景深、焦距實用
24z 都好正 但24z 行貨七千 水貨5千
30.4 行貨兩千多啲

多謝巴打,今日入手

點解會推薦呢支嘅?巴打可唔可以分享下使用心得同埋優缺點,thx

30.4 行貨兩千多啲

多謝巴打,今日入手

買左幾錢

30.4 行貨兩千多啲

多謝巴打,今日入手

買左幾錢

2120,cash

多謝巴打,今日入手

買左幾錢

2120,cash

邊到買

多謝巴打,今日入手

買左幾錢

2120,cash

邊到買

睇張單
big camera

2120,cash

邊到買

睇張單
big camera

早兩日係星際睇完搵唔到二手

邊到買

睇張單
big camera

呢支鏡來貨好少 二手我見過千九蚊 比人秒買
差得少少就買一手啦
好想賣左部700d出a6000+30.4阿
去旅行帶住700d重到死,冇咩意欲拎出黎影相

點解部700d冇人買架

點解部700d冇人買架

一枝30去旅行應該唔夠做wor
影景應該唔太夠wide

邊到買

睇張單
big camera

呢支鏡來貨好少 二手我見過千九蚊 比人秒買
差得少少就買一手啦

原來係咁 買一手算
黎緊去旅行a5100+30.4+kit lens算

點解部700d冇人買架

見小圈子post先咁回 我既睇法係:
700d hkprice 全新水貨兩千六 加支sigma 17-50mm f2.8 先4500…

我覺得你拆開賣會好啲
機身拎去dcfever 話一年機 少用 放3000蚊
支騰龍就賣1800
我都係岩岩放完600d 換 a6000+30.4
$ony個raw檔真係好鬼煩

之前用Pentax可以直接save做DNG檔
唉 6500影完相用ps開唔到raw
$ony個raw檔真係好鬼煩

之前用Pentax可以直接save做DNG檔

轉存
唉 6500影完相用ps開唔到raw

ps既camera raw唔夠新

dl adobe dng converter,個update會快過camera raw
未用過Sony,想問下a7ii, 24-70係咪得kit lens最好,好的定義是平,輕,可追焦,當然有2.8就最好,但係依家係用c記apsc配sigma 17-50,平時室內最盡iso 去到千六,aperture 2.8, exposure 1/80, 想問如果用a7ii iso去到3200 or 6400,其實kit lens都夠我用?
新手,有無邊部入門機推薦 咩都唔識

筆直,想影咩

筆直,想影咩

5000留下有無 影人多
未用過Sony,想問下a7ii, 24-70係咪得kit lens最好,好的定義是平,輕,可追焦,當然有2.8就最好,但係依家係用c記apsc配sigma 17-50,平時室內最盡iso 去到千六,aperture 2.8, exposure 1/80, 想問如果用a7ii iso去到3200 or 6400,其實kit lens都夠我用?

筆直,想影咩

a6000水貨+sigma30.4/sony 50.8
救命遲啲會唔會全街都係a6000

600D放倒幾錢?
我都係600D轉 Sony
不過無賣機
當後備同比囡囡用

我嗰部係三手機黎
四萬幾快門
連50.8ii 2000hkd

筆直,想影咩

a6000水貨+sigma30.4/sony 50.8
救命遲啲會唔會全街都係a6000

影貓50.8 好似幾好 遠少少唔會嚇走d貓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞