LIHKG機械鍵盤/電容軸集中討論區#16 新手入黎請先睇頭post

1001 回覆
21 Like 10 Dislike
kbdfans d 鍵帽質素如何
KBDfans 嘅嘢係窮人恩物,唔好太大期望。
原來係咁
我見佢咁平 每隻色買左幾粒玩下
topre好難搵
有冇巴打試過Logitech 隻romer g
我有自己去禁過,覺得OK
但#1 話低質同易壞,有冇詳細內容
利申新手唔識分
放 fc750 ,購自魔鬼sir

Hk $500
Tg : https://t.me/ethanlee48
我都想學, 有冇興趣交流下?
小圈子就寫明啦
都唔係路
自己開個group 啦
開咩post
其實都開始多Hotswap PCB,砌keyboard都可以唔洗焊。
要平同好service就上kbdfans買。

真係想焊嘅就去深水埗買隻Hakko,大部份砌keyboard都推介呢隻焊台。
可以 但要銲錫
同其他正常嘢相比之下低質
cheap 軸
渣 keycap 又要用自家菊花
易壞就係巴打同其他經驗得嚟嘅
好似係

btw 你哋成班死仔,雖然話兩登一路以嚟咁多個 post 都講到口臭啫,但係使唔使成堆負評都冇人覆一句嘢呀
都叫咗你哋 suggest 下點改頭 post
我冇時間理咁多嘢㗎
Google下hotswap啦,唔洗焊都可以換軸

雖然你買普通街貨都可以自己拆焊換過隻軸,不過一定會無左保養,唔熟手就咪搞咁多嘢
thanks 巴打解釋
邊度有第二個魔鬼sir?
一隻好噪嘅60%

想問下我想lube隻hhkb,啲油應該係邊度買呢?見到elitekeyboard有得買但係運費好貴,會唔會有其他地方有呢
要FULL SIDE, BUDGET 1000左右
Razer Blackwidow Chroma V2 值唔值?
退咗燒留名
垃圾黎
Let's go camping

GMK Camping

同SA Camping 顏色做到一樣,算係強國Design 得最靚嘅Keycap
399要左隻KH820
好似話應該用 low viscosity 嘅
好似有巴打 lube 過 Topre,不過唔記得係邊位

第一次買個咁貴既keyboard
出咗US layout???
係邊到有得買?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞