LIHKG機械鍵盤/電容軸集中討論區#16 新手入黎請先睇頭post

1001 回覆
21 Like 10 Dislike
有呀, 我就買唔起啦

Acer Predator 21X 囉

https://youtu.be/k_GM1JA608Y
普通 notebook 嚟講你可以搵到最好嘅應該就係 T420 依代或之前嘅 NMB 出產 7-row

要 intel 8代嘅就 T480,不過相比起 7-row 係差好遠
T480s/X1C6 鍵程仲要再短咗
唔介意垃圾 7代嘅咪 TP25 囉,不過之前官網清貨嗰十部都俾人買晒,未必再搵到貨

不過就算係咁都已經好過晒其他牌子
Gateron白軸
我想問下如果想玩綠軸有咩推介,budget唔理住,因為早上個月先買左隻750r,未有咁快會買住 純粹想研究下先,去魔鬼sir到買750r嗰陣試過佢自家製嗰隻綠軸,個手感好正
利申:新手
如果想買綠軸點解唔買青軸嘅?
想買65%keyboard
最正係咪 night fox?
要埋Bluetooth 有咩揀??
青軸咁輕,垃圾
利申用緊 Filco 青
垃圾你又用
我750r都係買左青軸,算係因為買唔到綠軸退而求其次。
因為我好鍾意綠軸嗰種啪落去又響又實既感覺
因為我想要tkl,但魔鬼sir自家製嗰隻係full size,嗰陣佢比左750r同flico其中一隻比我試,最後我就揀左750r,因為佢手感上實d,似我想要既手感
我覺得leopold撳落去好軟淋淋
反而我試唔出青同綠嘅分別
我又唔覺 我試嗰陣綠軸比我既感覺係比青軸更實
買啦
研究下邊隻好d先 遲下先再算
大家通常搵咩袋住個HHKB出街
睇中fc980m pd灰藍
但地獄道冇貨(好似)
之後上網search見到
http://www.okb.hk/products/mechanical-keyboard/leopold1/fc980m/fc980m-ebgpd
呢間有貨
各位點睇?
奧哲唔係香港Leopold代理咩
新手唔識野
ching有冇其他地方推介?
要睇你買咩

巴打我有一隻係魔鬼sir度買
換左filco 想放

買左翻來用左幾日放番入盒

全套 104key 灰藍pd 青軸
想問下個notebook入面既rgb keyboard 明明禁熄哂啲燈 但係仲有幾粒制 熄唔到著左紅燈 有冇得搞
Filco青軸>>>>>>>all
係電腦節見到有個a字頭既牌子都係賣機械鍵盤 想問有無伏
好似amp咩 唔係好記得
電腦節多數賣伏
掉咗佢咪唔會著囉

認真你連咩牌子咩型號都唔講叫人點答,你以為連登仔個個識讀心?
Massdrop 已訂
多謝推薦
係msi既gs65 我想問下如果佢長著紅燈係咪壞燈 定壞software
睇嚟巴打玩好輕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞