LIHKG機械鍵盤/電容軸集中討論區#16 新手入黎請先睇頭post

1001 回覆
21 Like 10 Dislike
有無LINK同包膠
未有包膠呀
可能要禮拜五先得閒去攞 返工太忙
link 上淘寶search realforce 就見到間旗艦店
zfrontier gmk miami night
enjoypbt 日文黑色 同 rama 新嘅 keycap
三隻邊隻抵屌
諗住直接去leopold整
小弟新手一名,唔係好識
呢幾隻唔算特別平/貴,都係睇你自己咩budget同鐘意邊隻色

Btw Rama隻heavy industry淨係夠60%同65%用
你粒rama珠古力都係買幾粒r1做增補啫

gmk同enjoypbt要揀都係睇筆直同工藝
冇錢就enjoypbt有錢就買晒2套

ABS2色/pbt熱昇華睇自己喇
攞咗了

r2版塊紙皮出面變咗黑色
新手入坑
係日本抬左個filco majestouch 2青軸返來
好好摸
手感如何?

第一隻自己砌
dz60, box burnt orange
有乜artisan cap 襯佢丫
30g,實淋到冇晒 Topre 應有嘅回彈感
砌左幾多錢
800 人仔到
hhkb layout
啲 cap 同 殼買貴咗
第一次用靜音版,真喺好撚靜 啲聲好似直接敲落去咁
的確喺好淋 直上直落好爽 輕輕一撳就trigger 咗
30g 好多人都唔鍾意,但我自己就好鍾意
買過咁多keyboard 始終都喺鍾意淋多啲
D料邊度買?
all from taobao

pcb, switches, stabilizer from kbdfans
keycaps from kprepublic
case from YMDk
led just from the cheapest shop
自己焊 睇youtube 學
所以我買咗dz60 咋
有兩粒led 燒咗

唔焊嘅 我見kbdfans 有隻 KBD6x v2 有hot swab + hhkb layout

我個case 就
http://m.tb.cn/h.377Px8A
hotswap 就冇得揀layout

想要 毒氣丸 嗰啲 不過都唔知邊度有。。。
Mail Day ...

/r/MechanicalKeyboards Meme Switch

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞