LIHKG機械鍵盤/電容軸集中討論區#16 新手入黎請先睇頭post

1001 回覆
21 Like 10 Dislike
我係d 制㩒到底個陣會刮到條costar stab, 卡得好應個種

彈簧聲又多,可能係個批convertible tkl 出事
呢啲通常自己重新裝過個stab就搞掂

試下拆個wire出嚟落少少lube同檢查下insert方向,個insert鬆就塞紙巾/保鮮紙

https://www.themoderncoder.com/how-to-fix-loose-sa-keycap-stabilizer-inserts/
有無咩超淋keyboard
想問之前有位巴打貼咗條realforce 30g 仲有無得入手
Hi bro
filco majestouch convertible 2 用到嘛?
藍牙板係咪最多都係換面殻?
其實呢隻係原裝殻 (FKBN87/EMU2),我只係換左套GMK Coniferous 同GMK Camping鍵帽上去

迷彩無出過藍芽版,不過convertible可以換kobo frame,自己上網睇款
自己換會唔會好高風險
自己換bke dome ,唔難換。
唔會,個殼有彈性,輕手d用信用卡慢慢撬,唔好整花
想問一下 除左Leopold fc980m 之外

仲冇邊隻係好似呢咁

短得黎保留到No. pad

打機用呢d keyboard又岩唔岩用?

定係睇用家手感
我上網搵左好多殻,底殻會無入電芯既位置
邊到買

仲有冇茶軸
我都搵緊啊
岩岩問魔鬼蛇話鬼番黑色 青軸
我都有問啊
仲要好似唔知幾時先返貨
岩岩問埋話10月會番貨
希望啊
淘寶見到有官方店

買唔買得過
貴過香港買 又要等
KOBO係filco自己出,點會唔啱

你買convertible版咪得
http://www.okb.hk/leopold/-105/fc980m/fc980m-ebgpd?___store=hk&___from_store=zh
話説之前上黎問過話link果間係香港代理
魔鬼sir都係係呢度攞貨
之後前排我見佢未out of stock 係個網買咗隻
點知佢打黎話冇貨 好似要12月先返貨
Ok , thx
巴打去開邊個網買?
諗住去wasd 自訂鍵盤,點知乜軸都冇貨,呢間好受歡迎?
自己淘寶買料整啦, 點自訂都得
想放隻Filco convertible 2 104青軸
因為買左minila air之後就冇乜用到
https://t.me/userdeal
推多次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞