LIHKG機械鍵盤/電容軸集中討論區#16 新手入黎請先睇頭post

1001 回覆
21 Like 10 Dislike
1.淘寶
2.呢度有巴打買keyset
有無人知道仲有得逐粒鍵帽過? 爛咗一兩粒唔想成set換
我睇咗CoolerMaster Masterkeys Pro L個profile
幾好彩你個鍵盤profile算係standard
如果好似Corsair, Razer之類多數都係non-standard, 咁可能你要另外買最底個排keycap

同埋呢樣係呢度啲人屌鳩Gaming mechanical keyboard嘅原因:
Non-standard profile+垃圾keyset
你可以無恥咁問吓店家有無壞貨,咁啱有粒你要ge

但你唔覺字母位有粒唔同好核突咩...
唔該晒各位師兄嘅 粒粒都係黑色希望唔係好覺眼 同埋我壞咗個粒係Windows key 希望搵得返粒差唔多嘅配上去
我有filco正刻,但老實講成set換咗佢

同埋,過咗保未?未過試吓向代理R粒返嚟
pepe巴打 我試下搵代理搞搞佢 如果唔得嘅話你係咪有多粒Windows key cap?
魔鬼sir仲有冇賣ducky
正野, 拍得住 corsair,
就係簡單LAYOUT , 同埋cherry 同 RGB , 仲要有程式調較燈光, + programmable
講樣野你知, 有第3方軟件玩燈效( 個software 係支援埋corsiar 同 razor D鍵 KB , 姐係有得down 人地D profile 黎玩)
我年頭係咁搵, 得番青軸, 香港唔知仲有冇得賣紅同茶 , 打去代理又話4 月有貨, 但係都冇聲氣
我最後要amazon 買, 成1050 HKD, 連埋運費,

如果你唔嫌係兩年前的款式, 900HKD 真係最抵玩的RGB 鍵盤
師兄可能係同道中人 而家真係好難搵到簡潔得黎又有rgb同cherry軸 我見price.com仲有報價 咁係咪代表有貨賣?
仲想問下各位巴打 知唔知cherry軸嘅keyboard用唔得OEM鍵帽 啲高度啱唔啱 唔該晒
日森 prime day HHKB BT 同Type-S有10% off
用得。
唔一定, 你打去問下有冇先, 廢事食白果, CM 香港代理係rambox , 你打去門市冇,可以問下代理
唔該師兄
唔該晒
無賣好耐
曲直難分
唔好嚇我呀師兄 咁pepe巴打有無其他簡約有rgb同cherry軸嘅鍵盤推介俾我
我唔多推RGB或者玩燈,因為只係gimmick嚟,好多玩燈鍵盤造工都唔係好
銀軸得大陸有,恭喜哂
呢幾日我搵埋代理,碌爆人情卡可以係大陸帶一隻俾你,你係要就話我知,不過要等

基本上同你上大陸網買無分別
岩岩買左coolermaster ck550
648,算唔算抵玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞