LIHKG機械鍵盤/電容軸集中討論區#16 新手入黎請先睇頭post

1001 回覆
21 Like 10 Dislike
成個po都畀小學雞狙擊
想買MX SILENT, 請問係唔係得K70 MK2同埋STRAFE MK2揀
Budget?
推Filco Majestouch Hakua
Realforce 同FC980C 有咩分別?
980C得98%,Realforce有87同104鍵
980C外殼緊湊少少
好想買白色ninja87key
魔鬼sir冇 有冇其他地方買到?
正路應該無,要 Amazon

呢d 色3個月都賣唔到1隻魔鬼sir點夠膽入
唔該巴打 咁買黑色
我成日都覺得要開個RGB 區俾佢地問嘢
其實電競鍵盤同傳統機械鍵盤算唔算係面對兩種市場嚟,用家要求嘅嘢根本唔同
感謝巴打

咁應該入手980C了
好奇怪一直以嚟都有啲人入嚟淨係識俾負皮,又唔出聲

雖則提起Razer, Corsair我哋都唔老嚟
因為啲品質真係做得好差
但親身經歷用過2年Corsair K70
用耐我就覺得如果夜晚開著電腦,要閂鍵盤啲燈呢件事真心好戇鳩
同埋我真係分唔出Razer,Corsair貴價牌子同Logitech相對中價同iRocks低價嘅分別

同埋RGB功能只係外觀嘢

老老豆豆,阿影巴打講得幾啱,佢哋自己開個group講飽佢
而家的確係rgb市場大
佢地買唔緊要 唔關我事
但可唔可以爬一爬文
佢地又乜都唔理就咁衝入嚟問
負皮就算啦 child登
尋日入左隻ninja tkl 青
魔鬼sir好好傾
想請問咁多位補無邊隻mechanical keyboard 原生有埋mac嘅鍵唔使做mapping
感激
RGB RAM 有邊隻推介
HHKB 有Mac mode ..
新手
想問下平平地用嚟打機有燈青軸有咩推介
我見filco無出有燈嘅keyboard
有燈平平地大把啦
想要個性價比高啲嘅 因為好少人提過下邊個牌子特别好咁 自己又鍾意有燈嘅keyboard
我覺得佢地全部keyboard都冇燈
喺呢到問呢啲會死人
係咪追求質素就一定要捨棄盞燈
係架啦 其實諗真啲 啲燈冇乜用
你不如唔好洗冤枉錢 買隻filco
用多幾年好過啦 手感又好啲
唯有買啲聖誕裝飾喺機箱度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞