LIHKG機械鍵盤/電容軸集中討論區#16 新手入黎請先睇頭post

1001 回覆
21 Like 10 Dislike
拆鍵帽出嚟洗,之後再打開鍵盤外蓋,攞掃掃塵
聽日落一轉黃金幫你睇睇, 但正常都真係好少
如果filco都可以打開鍵盤外蓋??
大家點睇ikbc呢個牌子
Coolermaster Devastator 2 呢隻點樣
見佢好似幾平
要扭開底部鏍絲

Gaming個懸空外蓋就方便少少
非機械鍵盤

無N-Key Rollover
忍唔住係Massdrop買左GMK 果隻C70,原本只係諗住買keycap
有啲咩原因吸引你買

出現了
未玩過 mechanical keyboard,想買隻 tkl 入門黎玩下,研究左陣睇中 ikbc kd87 同埋 ducky one2 tkl,呢兩隻抵唔抵買??? ikbc 好似易搵啲但 ducky 唔知邊度有(地獄道會唔會有?)
想玩咩軸?
budget幾多?

Ducky就算啦
青軸,八百蚊樓下
Ducky 唔好?我見好多人推介
ducky 都係做機械鍵盤大廠, 買得過
質素大不如前
其實$800樓下既87紅軸係咪唔多選擇?
新手想入坑搵到既都只係賊船 K63
你傻撚完未呀, 邊隻字寫獨家 ........

我用緊ducky shine 5 , cherry mx blue RGB燈呀
無聊執下堆Artisan

新project Chocolate Brownie, WKL 60%

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞