LIHKG機械鍵盤/電容軸集中討論區#16 新手入黎請先睇頭post

1001 回覆
21 Like 10 Dislike
咁你依家喺香港? 問下魔鬼報咩價
唔靚
GMK Coniferous 諗緊洗唔洗買套後備

斷估唔會出R3
岩岩入手FC980M 黑色紅軸

開心使用中
CLS 30 USD 一粒大switch

新人留名
用緊光軸 好正
舊既賣俾我
岩 咩價位
哩隻喺咪rf 最新嗰隻87keys us layout
我見日本官網寫住coming soon 淘寶已經有得賣嘅

【REALFORCE 燃风静音版有线静音办公游戏静电容键盘87键/104键打字专用手感绵软日本进口耐用全键无冲吃鸡键盘】http://m.tb.cn/h.3SRjO6N?sm=dc0dae 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述¥AVzZb5QGF4s¥后到👉淘♂寳♀👈

gmk套hyperfuse真係冇撚得頂
Redux? 邊度買
origins嚟,redux嗰套唔係咁鐘意
不過如果你要買redux嘅話zF都仲有
呢套先叫GMK Hyperfuse, GMK 第一套Hyperfuse,當年係有Sticker送

呢套就係Hyperfuse R2,GMK個時開始轉色Tone, 所以隻紫色唔同樣 (同GMK Skeletor 隻紫同色)

後來Bunnylake又出左兩套Hyperfuse,一套你個套同另一套Icon Mod。不過色都唔同Hyperfuse R1...

Hyperfuse 最原本隻色係SP 套DCS同DSA,GMK嘅色都係差少少。
宜家買到嘅 hhkb 殻
係咪得 kprepublic?
我想搵plate 都要搵到1up 先有
想砌隻有藍芽嘅 hhkb 有冇高手教路。。
KBDFANS隻HHKB Tofu好似無位放電池,我記得GH有隻HHKB layout kit support BT。你睇下有無人放GB spot,隻野我記得唔貴。
上面有覆巴打呢套係Origins嚟
R1 R2同Redux配銀/白殼就正,灰殼唔多靚(自己覺得)
你講嗰套Icon Mod應該就係Redux吧?
自已砌開灰殼就揀套自己啱心水嘅用喇 冇巴打你有咁厚財力套套買
TR 60?
用3A 電 不了

createboard 有個60%木殼 話support yd60ble 加個bass plate 好似都唔錯

早知買 Tokyo 60 r2 算數
其實幾套Hyperfuse 嘅顏色都相近,係有幾粒Accent唔同。
R1 R2 Hyperfuse平過你套Origin 架
R1同Redux嗰set差唔多,但套Origins我就覺得易配深色殼多啲

Origins:

Redux:
有諗過買origins,不過oco標價已經唔平,加埋運費都幾貴下
原本Origins同Skidolcha之間仲1520緊,最後Origins到咗覺得冇決定錯
我都係見到人開箱先有啲心動

不過算啦,擺屋企嘅keycap已經多過keyboard一倍,可能係時候放一兩set
你問過 broke_thief 未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞