LIHKG機械鍵盤/電容軸集中討論區#16 新手入黎請先睇頭post

1001 回覆
21 Like 10 Dislike
點解會想試CST
想問下各位巴打 靜音紅軸有冇邊幾隻介紹比小弟
可能鍾意大
因為個樣一黎好 classic,二黎係比 kensington 有番傳統 mouse 樣,不過有聽 youtube review,聲音都唔錯,可惜無得試。要駁一駁運氣
55mm 波
講傳統既仲有Logi
不過其實三間外觀上都無咩大改變
Elecom huge
好似有位巴打有勁多 trackball
試下約佢出嚟玩下 ball
一齊揸波
我都想黎
搵唔返好多 trackball 嗰幾個 reply

btw 香港鍵盤聚係咪冇希望㗎喇
Logi MX Ergo幾好 啱哂唔習慣用食指轆波嘅人
今日幫隻Daily Driver清潔

十三年都正常操作,算耐用過好多"GAMING" Board

HHKB Professional 仲要唔係 2 雖然一早知你有依隻
其實啲 dome 手感有冇變咗?
本身Pro 同Pro 2嘅Dome 已經有分別。
始終都係膠做,耐左一定有少少分別,但我覺得一樣好好打,Slider都好順。
你地會唔會買手托
如果有又咩推介
我用緊ikbc cd87
想問邊度有得維修KEYBOARD? 魔鬼sir 有冇呢d 服務?

我o係AMAZON 買左個cm masterkey pro L rgb 佢D 燈會有D buzzing 聲
都頗大同煩憂人, 所以我E家都冇咩點開住LED 黎用

我買左半年多D, 未過保養, 如果同AMAZON 換或寄番去整, 洗唔洗自己出運費?
木,石,金屬,膠,布。
睇你自己想要乜,平就自己上淘寶買。
近期打機多,用開cherry mx blue都三年幾,打字係唔錯 但係打機耐覺得有小小太硬 手指有啲酸痛
應該轉咩好 定係用topre會舒服啲
捲起條毛巾就係一條手托
想換隻茶柚 filco同leopold啱筆直 揀唔落手
Leopold
有冇巴打可以推介一個青軸,有速成碼嘅鍵盤
ducky
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞