LIHKG機械鍵盤/電容軸集中討論區#16 新手入黎請先睇頭post

1001 回覆
21 Like 10 Dislike
留tg
40%係咪好少見同比104貴
好想要hyperfuse,有冇人唔要賣俾我
filco換咗pbt會唔會手感差咗?諗緊換enjoypbt好定太豪abs
r2係咪同舊realforce比差好遠?
有平有貴,多數都要砌。
40%貴在難配Keycap,40%嘅Kit 要分開買同多數貴。
40%仲有無細d 我直頭只係想要sdf jkl加空白鍵 同esc 方便我去邊都打到Osu
10月中搵魔鬼sir試吓啦
有無高手答下
太豪唯一好處係多色同平,ePBT手感同厚度好好多
買enjoypbt熱昇華pbt不如買太豪2色abs
平價熱昇華嘅色唔係好夠實,邊邊位好多都會化開,同埋平嘢熱昇華pbt會或多或少都會變變哋型(香蕉space bar)。
你2色abs變型通常都控制得幾好,字嘅邊邊都都會實過平價熱昇華。

除非你睇中佢設計配色冇得揀就話,如果你係想隨意換套好睇又平嘅冇話要特定邊set,太豪就夠喇。
ok thank you
太豪嘅手應麻麻,有少少油嘅感覺
同埋啲菊花好緊
不過講緊幾年前買嘅,依家點唔知
Enjoypbt正常係Cherry Profile
太豪係OEM Profile
唔同Profile好難比較,另外太豪都有出PBT Keycap。
Numpad / Macropad

4 x 4 個種應該得
4x4太近
用緊fc750r茶想換番紅軸打機
琴晚發現zfrontier有得買gmk hyperfuse origin,即刻買左
我諗緊個filco 紅軸用abs定pbt好
睇你想用返打慣filco嘅oem高度定原廠高度先,profile唔同打起上嚟又有差別,用開oem高度轉玩原廠高度實會唔慣一排,雖然冇轉SA咁差異咁大。同埋睇價錢做人囉
淘咗隻r2 87keys 30g silent 到咗
30g太輕接受唔到
iKBC C87 點睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞