LIHKG機械鍵盤/電容軸集中討論區#16 新手入黎請先睇頭post

1001 回覆
21 Like 10 Dislike
我搵代購喺日本樂天買

上星期六到左

R2 靚音做得好過 Classic
我依幾個月已經使咗好多錢,唔好引我
洗錢係賺錢嘅動力
最近買左leopold fc900, 有冇得就咁買一粒keycap 換個 esc 制
小弟用緊 k95 rgb platinum
但係唔識用corsair utility engine set G1-G6 按鍵 目
上網搵到份 英文說明 但小弟英文唔叻 有無巴打可以大致講解下
https://docs.google.com/document/d/18q4il6BLYNWfdifiPuOn-jrCwKphpar9b0Q7fK9YgRY/edit
第八頁開始 好似係
tb
隻roccat 紅軸d燈消到7788 除左代理 仲有無地方整到?
魔鬼攞到iRocks隻87鍵木紋外殼鍵盤
攞上手睇過ok靚
鍵帽係PBT Doubleshot附中文字碼(不過字碼係laser印刷)
算係面向鍵盤愛好者,辦公室使者用市場

但價錢同Leopold FC750差唔多,呢個我就怕人哋會揀Leopold先過iRocks
想請問下有冇咩白軸keyboard推薦,leopold問過魔鬼sir無貨
anne pro 2 買唔買得過?
有冇紅軸87鍵好介紹?預算1500左右
Filco $1xxx 夠平未

Filco
Budget?
好過 leopold?
想買隻 ikbc F108, 邊度有得睇實物?
無咩分別,Filco鍵盤本身造工最好
但係Leopold鍵帽係PBT Doubleshot
Filco鍵帽易買D?因為我預左換
定係買 irocks 好?
Filco邊款?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞