必看!震驚!十大支持窮人生仔的理由!!!不看後悔!

699 回覆
3133 Like 306 Dislike
日和咪講過
支共最想有呢你呢啲傻仔,乜都唔使做,對家識得撼頭埋牆死咗佢
大部分正確
如果做唔到悉心栽培成人
起碼到仔女大個嘅時候
要俾/幫仔女有同自己分開住到過世嘅地方
等佢地可以建立自己家庭
而唔係仔女懂事嘅時候話我都老了無能力
利用仔女孝順同情嚟自保
係呀你死咗之後你嘅仔女終於少咗個負擔
但佢嘅人生已經過咗一大半 好多想做嘅嘢都做唔到
你話愛你嘅仔女你仲講唔講得出口
上網鳩噏就叻,叫佢同朋友講都驚畀人笑戇鳩啦
冷氣夠凍係門外真係感受到咩係寒氣逼人
養到你入棺材先就最好,有手有腳唔係殘廢智障都要怨天怨地
精彩 推
同意到想拍手

7)心靈滿足緊要過物資 - 某程度上,子女都算係一種「物質」。啲港媽最鍾意po啲子女相上fb, ig。連窮到燶嘅關弱雲長都成鳩日po佢個囝啲相上連登!咁咪唔好搞野唔好生仔囉!心靈滿足就根本連搞野都可以慳番!

8)讀書有出頭天 - 姑勿論讀書是否真有出頭天,作為父母窮到燶,又有啲乜嘢讀書天份先?IQ同EQ又幾高先?自己遺傳基因咁撚差,子女仲讀到書咩?

9)生命誠可貴 - 姑勿論子女長大後會否自殺,最怕子女未長大就瓜埋。好簡單,而家咁撚多菌,感冒都會死人,父母冇番咁上下身家,點帶子女睇好醫生?子女病得多身子都唔方好!既然生命咁可貴,不如不生!免得父母要含淚拔喉!
最支持窮人生仔既一定係有錢人
最支持窮人唔生仔既一定係窮撚

仲要係姓死
呢個真,我見所有支持窮人生仔既巴絲全部都生活美滿有父母幹畀首期
又蠢又懶又廢係兒登主流
所以就要自認廢柴怨父母
姓死

名窮撚

字蠢人
老婆有個friend我都識,佢老豆老母有幾層樓响美孚新村。佢老豆老母係一手捱大佢兩姐弟,仲送佢地過澳洲留學,唔洗考會考。

咁啱,呢位女士嫁左一個背景差不多嘅男人,性格又好,父母又有。

呢兩夫妻婚後,先免費入住男方家長喺奧海城兩房單位。到女方懷孕後,就兔費入住女方家長响美孚新村嘅最大單位。

男女雙方父母好早退休,退休後做包租同炒股票,間中去旅行,亦從無要求子女比家用。

女方懷孕後(生左3個),已成為全職媽媽,請左一個姐姐。佢同我老婆怨,話四大長老唔幫手湊,又話四大長老唔轉一間屋比佢地。

我心諗,四大長老已經盡晒做父母嘅責任,你地兩夫妻咁撚廢仲生咁多件?仲想將生仔嘅責任推落彼此父母度?離撚晒譜囉!件港女唔識做家務,又成日話湊仔好辛苦冇自由!

咁撚辛苦就咪生啦!仲生3個!冇人開槍逼你搞野囉!
咁係懶啫
投胎論呢度都係主流啦,一日到黑叫人自殺reboot
講咁多做乜

自己計掂條數咪生
支持 但係廢老好鍾意講投胎論,推卸責任。我想請教一下可以點反駁?

Can you elaborate more please?
好想唔同意樓主講嘅野
但真係駁五刀
印傳單 派通街

貼撚晒去啲公屋屋邨就岩

上網鳩噏就叻,叫佢同朋友講都驚畀人笑戇鳩啦

On撚9,我同朋友講,佢哋係舉腳贊成,仲一齊探討,你究竟鳩嗡夠未呀?
你個朋友咪係你囉,咁撚贊成仲唔去絕育?絕咗都可以扑嘢架,夠膽講唔夠膽做呀?
個仔大咗就要個仔養
養活自己其實係自己責任
叫仔女養根本就係垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞