必看!震驚!十大支持窮人生仔的理由!!!不看後悔!

699 回覆
3133 Like 306 Dislike
其實窮唔窮 係睇你用咩嚟比較
講真
要佢地每年直接派錢比市民(唔經政府), 否則批鬥見
又係呢d post發放負能量 死左3件仲未知驚?
果陣關你撚事呀
而且事實係 窮人死曬係唔會發生 總有大家窮人生奴動力
你唯一可以做既就係自己唔好生等下一次唔洗受苦
係中共"收番"香港後,又冇好好為下一代爭取民主,仲要話後生既搞事,自己後生果時冇遠見冇規劃,冇為自己改善經濟、冇改善社會,依家又怨天尤人。

呢段真講得好
你地講到咁偉大 為下一代
我只係想講窮人生唔生 跟本唔會改變到D咩
窮人唔生仔 唔算負能量 係事實

但窮人都可以孝順自己父母
人比人
比死人
又見多隻死窮撚
見到真係好好笑
你都唔係人!
此post已完
sry囉
窮撚無錢買dom 無錢補習數學唔識計
駁唔到
岩呀 留返啲少到可憐既錢撚下狗 食下好野去下旅行
好過生個仔出嚟玩約年 之後佢怨足你幾十年 大家都受苦
新世代既野關你撚事咩 又無你個仔
好多point都同意
不過其實好睇你做人嘅目的係乜
有錢又唔一定快樂
如果你單睇錢所衍生出嚟嘅其他嘢
咁你同班眼中只有錢嘅人無分別

大把人細個都無玩具無嘢學無旅行去
呢個唔可以將你定性係一個失敗嘅人
你大個努力都一樣可以做返呢啲嘢

都係嗰句,好多香港人(尤其係連登仔)
都無真正體驗過個窮字
你都唔係人!
此post已完

係呀,我唔係人,係神
阻止悲劇繼續發生嘅神,都好過不斷製造悲劇嘅魔鬼
我屋企人都同意窮唔好生 呢個價值觀冇問題

窮人大學生同有錢大學生個大學生活都好唔同啦

再者又唔係叫你仇視自己父母 只係依家呢代要諗清楚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞