必看!震驚!十大支持窮人生仔的理由!!!不看後悔!

699 回覆
3133 Like 306 Dislike
我覺得做人踏實落觀好

做到香港窮撚,俾你有網上 ,識到字。

已經比99.99%的生物(以微生物,昆蟲,魚蝦多)幸福得多

網路係人類演化幾萬年先出到黎
仲想點

中國人就係咁

成日睇到美國加拿大歐洲日本澳洲的好

睇唔到印度巴基斯坦非洲的不好
同埋多數都係南亞人非洲人
窮撚父母好嚴!!!
唔俾去呢啲話雜!!
驚我識壞朋友!!
你真係未見識過窮撚父母

痴線!!
問問題就可以解決社交技巧障礙
真係笑死人咩
啲人唔嫌你煩真係感謝神!

根本連問乜都唔唔會知
中學時期例子好似打機,睇波,動漫,
完全冇睇係討論唔到,
而窮撚冇電腦係冇得睇!!!
唔通問咩叫越位??
點解佢表現咁差??
動漫算係最好,
因為可能有其他同學都冇睇,
都算可以靠問題可以捱到陣
呢d咪典型窮撚父母講既野囉 下下搵非洲 難民黎比,呢度香港呀! 全世界最發達果堆城市呀! 係呢個制度下既失敗者呀!
你仲要搵微生物黎比?屌你老母弱智?

當然,香港窮人的確係好過做難民 但現實唔係咁樣比較
人比人比世人

你想唔想俾父母話你入到hku
入唔到mit
跟住屌你垃圾一樣
唔好咁離地啦,d公屋窮撚老豆老母真係接近什至等於弱智 叫你放學就返屋企 玩咩校隊?
玩校隊真係唔洗錢? 唔洗食飯? 唔洗夾錢買衫褲? d窮閪真係無比零用錢比仔女嫁
著衫又寒寒酸酸,食餐飯,睇場戲既錢都無,社交點樣唔燒錢?興趣點樣唔燒錢? 同埋一個十幾歲個細路鬼識諗咁多野咩

窮撚父母最撚可怕係個人又廢又多多限制
窮撚父母唔理仔女果班 反而係d仔女容易向上流
我覺得做人踏實落觀好

做到香港窮撚,俾你有網上 ,識到字。

已經比99.99%的生物(以微生物,昆蟲,魚蝦多)幸福得多

網路係人類演化幾萬年先出到黎
呢d咪典型窮撚父母講既野囉 下下搵非洲 難民黎比,呢度香港呀! 全世界最發達果堆城市呀! 係呢個制度下既失敗者呀!
你仲要搵微生物黎比?屌你老母弱智?

當然,香港窮人的確係好過做難民 但現實唔係咁樣比較

人比人比死人

你咁比
即係話你父母見你入到hku
入唔到mit,拿唔到mit international scholarship
跟住屌你垃圾一樣
窮人唔生仔,商人邊有咁多奴隸同妓女屌
依家就係踏實
大家都係香港 就緊係用返香港既狀況做對比
用其他地方做對比 只係自欺欺人
你都識講所有野進化返黎
姐係你覺得向下比落去 你既生活會愈黎愈好?
打比喻

你考入左hku
你父母見你入到hku
入唔到mit,拿唔到mit international scholarship
跟住屌你垃圾一樣
呢d仆街同大劉個仔一撚樣, 何不食肉糜
我係做義工真係見識到 窮撚家庭有幾可怕
係佢地思想問題 關窮撚事咩
夠大把窮撚父母比仔女去玩啦 你又唔講?
都係果句, 去劣質父母個post睇完再講
有心再知,自己去參與下義工
我地咁講真係同大劉個仔講野無分別
老實講 我講出黎既就係我自己既經歷
夠唔夠說服力?
你覺得一個有學識 有資歷既父母
會因為你既失敗屌你垃圾?
成個logic 錯晒
咁你屌緊窮人生仔正仆街
但窮人已比眾生99%好
咁係咪呢句野illogical
冇學識冇資歷的人講
依家就係踏實
大家都係香港 就緊係用返香港既狀況做對比
用其他地方做對比 只係自欺欺人
你都識講所有野進化返黎
姐係你覺得向下比落去 你既生活會愈黎愈好?
打比喻

你考入左hku
你父母見你入到hku
跟住屌你垃圾一樣
你覺得一個有學識 有資歷既父母
會因為你既失敗屌你垃圾?
成個logic 錯晒

咁你屌緊窮人生仔正仆街
但窮人已比99%的生物好(以昆蟲,微生物,魚蝦,家禽為主)
咁係咪呢句野illogical
冇學識冇資歷的人講
講下你鄰居/ 全幢大廈成功率幾多?
再對比下名校?
點解人地入到ibank fo? 點解可以做到RP?點解你唔得?
都係果句做下義工擴闊眼界,睇埋劣質父母個post, 你覺得劣質父母d仔女行到幾遠?
在大部分的生物眼中
(昆蟲,魚蝦,家禽為主)
做到人,已經屈晒機
飛機文 樓主想增加香港自殺率?
其實樓主有咩居心?
打咁大篇嘢叫窮人唔好生仔
真係想為下一代好?
生仔簡單啲講係生命生存既終極目標
動物做啲咩 都係某程度上為左生仔
所以生仔係每個人基本人權
21世紀 社會文明咁發達 反而要限制基本人權同需要?
有冇諗過係社會有問題?
唔生仔 只係逃避問題既方法
樓主思想 鑽緊牛角尖 唔該諗嘢唔好咁狹窄
成個恐怖分子咁
冇得上網!!!
雖然我九十後,但到讀大學屋企人都冇買電腦!!!

幸福從來係向身邊人比較,
同唔識悲傷,沉悶生物比較,
是否戇鳩
好有道理 要廣傳
究竟你地對而家既生活有幾咁不滿先至有咁大怨氣

開心啲啦,就算生活得好辛苦都好,盡量開心啲
呢句窮人已比99%好
咪姐係自欺欺人
呢句只係一個安慰既說話 比你樂觀
如果你用呢個觀念覺得 一直都比其他人好
無野需要進步
我諗你之前所講既網絡發展 永遠都唔會出現
依家係建基於目前既社會狀況做對比
而唔係對比一d 距離落後既地方而自滿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞