必看!震驚!十大支持窮人生仔的理由!!!不看後悔!

699 回覆
3133 Like 306 Dislike
好波
所以諗住點做幫下社會嘅窮人?
咁講既話
不如窮人唔好卜野算啦
支持唔生仔

但睇得出樓主對自己父母好大怨氣
覺得自己人生既失敗某程度上同廢老豆老母有關
WELL,自己都一樣咁廢就唔好怪人啦
係叻仔既自己都可以搵到出人頭地既機會
未必可以擠身上流社會,但擺脫誇代貧窮,係要靠自己架,到呢一刻仲怪父母怪到黎連登有咩用
睇得出而家怨天怨地係樓主你
以你想個仔女上流嚟做標準
真係無錯喎
當然你都可以話兩餐溫飽就叫唔窮
你都唔係人!
此post已完

係呀,我唔係人,係神
阻止悲劇繼續發生嘅神,都好過不斷製造悲劇嘅魔鬼
所以諗住點做幫下社會嘅窮人?

啱,所以第一步就係叫佢哋唔好生仔,阻止悲劇延續先
支持
同埋大家都忽略左一樣野係
好多人生完都唔識教
唔係講緊有無比佢讀書 學中英數
係講緊好多品德既野
無禮貌 無家教 唔識尊重人 好多都係貧窮家庭下既仔女先會出現
當然唔係有錢既細路一定無呢d問題
但係有錢既一來比佢地接受更好既教育
又唔洗憂柴憂米 自然會想個仔唔好失禮人 咩大場合都帶到出去
再唔係比d錢去學禮儀班乜乜乜都得
窮人呢 一世人都唔知有無機會去大場面啦
再加上出黎做野又要識字又要識人 窮人兩樣都無
有錢既人脈廣 做起野上黎都易好多
總結:窮人學咩人生仔 養好自己先啦 仲學人生下一代
agree
認同, 但我都希望可以幫到e家社會上嘅窮人, 我覺得暴力可以解決問題
你嗰標題改錯咗?
不能同意更多
唔係唔俾生 起碼都要有咗經濟基礎同計畫先生啦大佬
利申 受害者
仲要同親老豆老母講呢啲意見 佢地就話養兒防老乜乜柒柒 覺得自己好有道理 真係愛個仔女既就唔會想自己成為作地負擔啦大佬
基本上都係 為左「養兒防老」
但實際係當仔囡係搖錢樹

FG未搵工就要比家用 大有人在
你咁悲哀,點解唔留係到呢
支持你以身殉道
其實點都唔夠有錢佬鬥

你地唔生 D垃圾黑人非洲南亞人照生

到時香港變臭港

好似廣洲黑人咁 入侵哂 中華滅族 有錢佬點都有labour用
No啦
話咩人地比你慘好多呢一句我都覺得好嘔心
心諗關我鬼事

我想講嘅係而家個社會咁畸形,大家都有份造成
人地ig fb po乜做乜,就覺得乜係好乜係潮乜係生活品味
但無諗過自己適唔適合,係咪真係覺得係好
睇見人地好好,然後自己就無限挖窿,覺得自己失敗,覺得窮,享受唔到生活 wtf?
呢一種人好易被定形,覺得自己應該都有一個點點點嘅人生
但有無付出過努力?有無嘗試過改變?

做牛工?唔係話有問題,畢竟選擇真係太少
不過由你決定做牛工已經向現實妥協咗啦
每個月搵雞碎咁多,做又做到死,放假又無心情無精神去玩,梗係唔開心㗎

但有無諗過大部分原因係來自你自己
而唔係人地
蠢人嘅劣質嗇酸蠢惡基因會遺傳,所以蠢人都係咪生好,生咗都只有怨天尤人嘅窮酸細路
有錢佬: 屌你唔生多啲奴隸邊有人幫我打工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞