必看!震驚!十大支持窮人生仔的理由!!!不看後悔!

699 回覆
3133 Like 306 Dislike
你係咪上得太多連登個人偏激左少少,其實呢度好多人都答緊你
唔好再執迷不悟啦,成日諗住父母欠左你,死牛一面頸,扔撚左你d垃圾觀念佢啦
唔好再執迷不悟啦,成日諗住父母欠左你,死牛一面頸,扔撚左你d垃圾觀念佢啦
幸福唔需要同人比較,但佢地就不停唔公平地攞你同人比鬥搵錢多與少唻話你一事無成,我本來就好地地開開心心,佢地就係要搵把尺量你,天份唔晌醫理,興趣唔晌金融數理,擅長的是乞食科,原來有罪

咁不如話出身貧窮係原罪
抵樓主一世窮撚 思想咁幼稚
係呀話你呀樓主
我老母成日要我帶佢去旅行
又唔諗下細個叫你帶我去泳池游水都唔撚俾 我賺埋d錢自己玩唔好
冇錯
你思想好成熟?姐係好有錢唔係窮撚啦

咁你有幾多間私樓?
毒撚窮撚成日就話父母搞到佢捱窮搞到佢變毒
你上得連登有部電話都已經唔係窮到等錢開飯果隻啦
成日懶e樣懶果樣
社交廢懶落父母問題
比你參加幾個興趣班你咪又係啞左咁棟係度
你可以返part time拎d錢去報興趣班架
你又唔做?
小學做童工?
係咪原創,係嘅要
On9

樓主係唔撚識計probability and statistics

謬誤 如果生命係平等咁抽獎,你99%做一隻家禽動物,野生動物或魚類。每日擔心緊下一餐有冇得食。只有1%做窮人。做到人,只有20%係富裕地區(包括香港)。富裕地球只有10%做到富人。
做到人仲咁撚大聲講野
有野你食,有網你上,仲想點
你99%做動物魚蝦蟹咋
話緊你e加呀 你係有心想轉變既就會試架啦
不過你地鍾意懶父母咪繼續囉
知自己社交廢又唔諗下方法
繼續怨父母怨社會啦
上多d連登圍爐就最好喇 你睇你e加社交幾好
打稻草人
睇你都係讀唔成書既傻鳩
咪叫緊你e加返part time報野囉
稻你老母咩
無錢玩興趣班, 窮撚父母要求放學要立即返屋企 唔係就話你學壞,返到屋企對住四面牆,點樣學到社交?
睇連登之前開果d 小時候回憶post路係落屋村打波就係同班都係窮到出汁既小朋友遊山玩水都覺得悲
字都唔識打
同人理論又中曬邏輯謬誤
都唔知點同你講
不過child登質素係咁
你日日返學唔識講野架?
幾撚時有曲解你呀?
"話緊你呀而家"
我冇話我自己遇到一樣既問題
但你就以呢個做前提去講下面既論述
明唔明咩叫稻草人謬誤呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞